Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/19/miskii-golova-vimagae-pokarannja-tih-hto-dopustiv-viniknennja-smorodu-v-kropivnitskomu.htm
новини, 19 липня 2019

Міський голова вимагає покарання тих, хто допустив виникнення смороду в Кропивницькому


Сьогодні, 19 липня, в міський голова Андрій Райкович зібрав екстрену нараду, щоб обговорити причини виникнення у місті смороду, який відчувають жителі практично усіх мікрорайонів - повідомляє сайт МРмК.


На неприємний запах кропивничани скаржаться вже тиждень. І міська влада, за словами Андрія Райковича, реагувала на ці скарги і не сиділа склавши руки. З понеділка фахівці управлінь з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради, ГУ ЖКГ міської ради та фахівці спеціалізованої інспекції почали шукати джерело неприємного запаху. Обстежили всі колектори та міські мережі, проте з’ясувалось, що причина смороду не в міському господарстві.


Начальник спеціалізованої інспекції міської ради Андрій Максюта та начальник управління з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко повідомили, щойно виїхали за межі Кропивницького, встановили причину смороду: поля, які межують з Кропивницьким фермер удобрював курячим послідом.


- Екологія мовчить, санслужби в рот води понабирали, - констатував міський голова. - Тепер стає очевидним, що це можуть бути органічні добрива з полів, які межують з містом, зі 101-м мікрорайоном. Якщо це птахофабрика віддала свої відходи фермерам, хто дозволив, хто контролює цих фермерів, і що це за відходи, якщо сморід дійшов до центру міста!


У свою чергу Сергій Коваленко повідомив, що нині співпрацює зі спеціалістами обласного лабораторного центру. Вони вже зробили заміри повітря в мікрорайонах, в яких люди найбільше відчували неприємний запах — це Жадова, Попова, Бєляєва, Велика Балка. Результати дослідження оприлюднять згодом.


Андрій Максюта висловив переконання, що фермер неправильно вводив добрива в грунт, через це і виникла така ситуація.


- Курячий послід має вноситись в сухому вигляді, а він був рідкий, і мав дуже неприємний запах, - зазначив Андрій Максюта. – Запах був такий, що навіть протигаз не допомагав.


Птахоферму попросили припинити вигрузку відходів. Вивченням цього питання займуться спеціалісти держпродспоживслужби в Кіровоградській області та ветеринарної служби. До розслідування Андрій Райкович закликав приєднатись і правоохоронців.


- За це хтось повинен понести відповідальність, - наголосив міський голова. - Я вимагаю реальних рішень і негайного знешкодження цих територій. Всі хто це вчинив, повинен відповісти. Я вимагаю розслідування. За такі речі має бути не лише адміністративне покарання!


Питання контролюватимуть міська paда тa пpaцівники управління ДСНС в Кіровоградській області.


1547Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: