Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/17/u-kropivnitskomu-provedeno-i-i-etap-konkursu-kraschii-nachalnik-karaulu-2019-.htm
новини, 17 липня 2019

У Кропивницькому проведено І-й етап конкурсу «Кращий начальник караулу-2019»


15 та 17 липня на базі спортивного комплексу Управління ДСНС в області проходив I-й етап конкурсу «Кращий начальник караулу». Конкурс проводиться щорічно з метою підвищення ролі й авторитету начальників караулів, спонукання їх до постійного вдосконалення майстерності та високопрофесійного виконання функціональних обов’язків, запровадження в караулах передового досвіду підготовки особового складу та утримання пожежної і спеціальної техніки - повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Участь у змаганнях взяли начальники караулів з усієї Кіровоградщини, які вже здобули перемогу у своїх пожежно-рятувальних підрозділах. Рятувальники змагалися у трьох номінаціях: «Кращий начальник караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони населених пунктів», «Кращий молодий начальник караулу» та «Кращий начальник караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони об’єктів». Конкурсна програма складається з теорії та практики.


Теоретичні тестові завдання містять питання з дисциплін, що вивчалися протягом навчального року в системі службової підготовки, та дві задачі з пожежної тактики. Так, учасники змагань відповіли на запитання щодо вимог нормативних документів ДСНС України, характеристик пожежних автомобілів, правил безпеки праці, прийомів надання долікарської допомоги та інших питань, що стосуються щоденної професійної діяльності.


У ході виконання практичних завдань рятувальники відпрацювали нормативи з одягання бойового одягу та спорядження, в’язали подвійну рятувальну петлю, одягаючи її на потерпілого, закріплювали рятувальну мотузку за конструкцію. Крім цього, учасники підіймалися по штурмовій драбині на четвертий поверх та по висувній драбині – у вікно третього поверху навчальної вежі.


За висновком суддівської комісії, учасники переважно продемонстрували високий рівень знань та вмінь, необхідних для виконання щоденних завдань за призначенням. Найближчим часом буде узагальнено всі результати та визначено переможців.


               


906Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: