Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/15/za-viborami-sposterigatimut-ponad-1700-mizhnarodnih-sposterigachiv.htm
новини, 15 липня 2019

За виборами спостерігатимуть понад 1700 міжнародних спостерігачів


Серед міжнародних організацій, які спостерігатимуть за виборами, немає Парламентської асамблеї Ради Європи, яка в червні 2019 року дозволила повернутися делегації Росії - повідомляєua.krymr.com


Центральна виборча комісія 15 липня завершила реєстрацію спостерігачів на позачергових парламентських виборах. Як повідомляє прес-служба комісії, загалом зареєстровано 1 719 офіційних спостерігачів на виборах. З них 1 602 – від 22 міжнародних організацій і 117 – від 12 іноземних держав.

Зокрема 15 липня ЦВК зареєструвала 306 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій, серед них – представники Світового конгресу українців, ГУАМ, Український конгресовий комітет Америки, Європарламент, ОБСЄ.


За даними ЦВК, від українських громадських організацій на виборах буде 7 482 спостерігача, від іноземних держав – 117 людей.


Серед міжнародних організацій, які делегуватимуть своїх представників на вибори Верховної Ради, немає Парламентської асамблеї Ради Європи (на відміну від виборів у 2014 році).


2 липня голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що відкликав своє запрошення для спостерігачів Парламентської асамблеї Ради Європи на дострокові парламентські вибори в Україні, призначені на 21 липня.


Вже 3 липня делегація парламентаріїв ПАРЄ, які прибули в Україну для оцінки ситуації перед виборами, вирішила достроково залишити країну. Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі-Паск’є висловила жаль з приводу рішення українського парламенту і додала, що Україна, «як член Ради Європи, перебуває під процедурою моніторингу асамблеї і має зобов’язання запрошувати асамблею спостерігати за президентськими і парламентськими виборами».


1259Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: