Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/15/u-oleksandrii-vidbulos-obgovorennja-form-zdobuttja-profesiinoi-osviti.htm
новини, 15 липня 2019

У Олександрії відбулось обговорення форм здобуття професійної освіти


Про відродження престижу робітничих професій та організацію професійного навчання безробітного населення мова йшла під час засідання круглого столу, що відбувся в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості - повідомляє Наталія Фоміна, начальник відділу взаємодії з роботодавцями  Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.


«Одним з пріоритетів у роботі служби зайнятості є поглиблення і розширення соціального партнерства, забезпечення адресної взаємодії з роботодавцями, врахування їх особливостей і потреб. Такий вид спілкування як круглі столи допомагають вдосконалити форми і методи співпраці щодо реалізації державної політики у сфері зайнятості населення, легалізації тіньової зайнятості, навчання та перенавчання дорослого незайнятого населення під замовлення роботодавця, організації та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру тощо», – розпочала засідання заступник директора Тетяна Коваленко.


Обговорюючи питання організації професійного навчання Т. Коваленко зазначила, що служба зайнятості здійснює професійне навчання безробітних, при організації якого перевага надається тим формам навчання, які максимально наближують професійні навички шукача роботи до вимог роботодавця.


Т. Коваленко повідомила, що наразі застосовуються й інші форми здобуття освіти – дистанційна та дуальна. Навчальні заклади державної служби зайнятості активно впроваджують елементи дуальної форми навчання шляхом поєднання навчального процесу у закладі освіти та на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях. Це визначає провідну роль та підвищення відповідальності роботодавців за якість підготовки робітничих кадрів.


Запроваджено й таку форму навчання як підтвердження результатів неформального професійного навчання за робітничими професіями. «Усі особи, які працювали на підприємстві та оволоділи певними професійними навичками, але не мали при цьому документального підтвердження, мають змогу підтвердити свою компетенцію та отримати документ державного зразка», – додала Т. Коваленко.


Крім того, роботодавцям була надана інформація про започатковане ͟державною службою зайнятості опитування роботодавців щодо задоволеності наданням послуг державної служби зайнятості, яке проводиться до 19 серпня поточного року. Для участі в опитуванні необхідно зайти на інтернет-сторінку Кіровоградського обласного центру зайнятості до розділу «Опитувальник роботодавця» (на головній сторінці) та заповнити анкету. Доступ до сторінки можливий з комп’ютерів та мобільних телефонів.


Усі учасники засідання мали можливість висловити свою думку щодо нововведень у діяльність служби зайнятості та окреслити коло питань, які потребують першочергового вирішення. 


Наприкінці зустрічі були сформовані рекомендації, намічені шляхи подальшої співпраці задля вирішення кадрових питань підприємств та інших питань, що стосуються зайнятості населення.



668Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: