Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/15/na-selischi-novomu-proishli-gromadski-obgovorennja-gromada-za-priednannja-do-kropivnitskogo.htm
новини, 15 липня 2019

На селищі Новому пройшли громадські обговорення – громада за приєднання до Кропивницького


У неділю, 14 липня, на стадіоні Металург пройшли громадські обговорення щодо приєднання селища Нового до міста Кропивницький. На збори до новенців також завітали міський голова Кропивницького Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, заступники міського голови Олександр Вергун, Андрій Паливода, начальник юридичного управління Марина Смаглюк, начальник відділу з питань запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними та контролюючими органами Олександр Шишко, депутати та керівники комунальних підприємств міської ради - повідомляє сайт МРмК.


За дві години до початку громадських обговорень новенців реєстрували – записували паспортні дані кожного, хто хотів взяти участь, аби уникнути будь-яких маніпуляцій перед та під час голосування. Після реєстрації підрахували – на обговорення прийшло 1323 жителів селища.



Перш ніж перейти до обговорень, слово надали міському голові Кропивницького Андрію Райковичу. Очільник міста зауважив, що Кропивницький не нав’язує партнерство, але пропонує приєднання та співпрацю.


- Шановні друзі, ви для мене, для громади давно жителі міста. І ніяк інакше. Перші нові автобуси, які ми придбали, пішли в селище Нове. Бюджет міста вже витратив на пільгові перевезення новенців понад 13 мільйонів гривень. Це лише перевезення, – зауважив міський голова -  А утримання шкіл, садочків, закладів культури? Там же ваші діти, там робочі місця для вас. Селище критично потребувало якісного тепла — місто збудувало нову модульну котельню, а це майже 20 мільйонів гривень з міського бюджету. Селище потерпало від перебоїв з водою — ми вирішили цю проблему. Загалом, понад 130 мільйонів гривень за 3 роки — це не копійки, а солідний ресурс, який міська рада віддала, щоб Нове жило як звичайний мікрорайон обласного центру.


Секретар міськради нагадав про проекти громадської участі, які були подані від селища, однак були вартісними, тож їх можна буде реалізувати в об’єднаній територіальній громаді.


- Скільки всього ще треба зробити! У нас із вами намічено так багато планів. По-перше, для кращих в Україні спортсменів-бейсболістів ми повинні облаштувати стадіон світового рівня. Але коштом “Громадського бюджету” немає можливості реалізувати цей проект, оскільки вартість його далеко вийшла за межі бюджету участі — понад 5 мільйонів гривень!, – наголосив Андрій Табалов. - Коштом міського бюджету побудувати глядацькі трибуни цілком реально. Будівництво сучасного концертного комплексу “Амфітеатр” теж потребує близько 2-х мільйонів гривень. Щоб ці проекти дійсно реалізувались, потрібні кошти, і не маленькі, а це під силу лише міському бюджету. І міський голова, і депутати міської ради — ми всі підтримуємо ваші ініціативи, тому докладемо максимум зусиль, щоб у найближчі 2-3 роки ці проекти були втілені у життя.


За приєднання виступили також громадські активісти, частина депутатського корпусу. В результаті за приєднання до міста Кропивницький проголосували 1276 жителів селища, 40 виступили проти, а семеро утримались від голосування.


Остаточне рішення про приєднання селища Нового до Кропивницького будуть приймати депутати на сесії селищної ради.


             


1456Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: