Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/12/rjatuvalniki-proveli-aktsiju-bezpechni-kanikuli-u-ditjachomu-tabori-vidpochinku-sonjachnii-foto-.htm
новини, 12 липня 2019

Рятувальники провели акцію «Безпечні канікули» у дитячому таборі відпочинку «Сонячний» (ФОТО)


Щороку сотні дітей приїздять на відпочинок до дитячого оздоровчого табору «Сонячний», що у с. Гурівка Долинського району. Щоб нагадати школярам про обережність під час літніх канікул, 11 липня з акцією «Безпечні канікули» до закладу завітали рятувальники Управління ДСНС в області та Долинського районного відділу. Фахівці пожежно-рятувальної служби провели конкурси та вікторини, розповіли про свою професію та щоденні виїзди, продемонстрували можливості пожежного автомобіля та спеціального оснащення, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


На початку акції маленьким глядачам запропонували уявити, що в одній з будівель сталася пожежа – прибувши на місце події, начальник караулу дає команду: провести розвідку та почати гасіння займання. У задимленому приміщенні ще й перебуває  непритомна людина. Рятувальники успішно евакуювали потерпілого, який втратив свідомість внаслідок отруєння чадним димом. 


Не менший захват викликало і гасіння пожежі різними струменями води за допомогою ручного пожежного ствола. Діти також дізналися, що вогонь можна загасити  водою та піною, в залежності від того, які речовини зайнялися. Крім цього, працівники місцевого підрозділу познайомили аудиторію зі спецобладнанням, яке використовується під час різних надзвичайних подій. 


Під час акції «Безпечні канікули» діти вдосталь рухалися: навчилися швидко, працюючи в команді, діставатись до потерпілого та евакуювувати його із «задимленого приміщення», проводити розвідку місця виникнення умовної пожежі. Крім того, вони отримали багато пізнавальної інформації, тож запам’ятають візит рятувальників та будуть дотримуватись правил безпеки і під час канікул, і повернувшись до шкільних занять. 



               


1047Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: