Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/11/u-kropivnitskomu-bezrobitni-diznavalis-pro-perevagi-zadeklarovanoi-pratsi.htm
новини, 11 липня 2019

У Кропивницькому безробітні дізнавались про переваги задекларованої праці



Сьогодні, 10 липня, у «Юридичній вітальні», що діє на базі Інформаційно-консультаційного центру обласного центру зайнятості був проведений спільний інформаційний захід для шукачів роботи, в якому брали участь представники відділення Національної служби посередництва та примирення в Кіровоградській області та Відділу з питань праці Міської ради міста Кропивницького - повідомляє Юридичний відділ Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Метою таких заходів є проведення правороз’яснювальної та правоосвітньої роботи серед безробітних громадян.


Представник Відділу з питань праці Міської ради міста Кропивницького Вікторія Зубак підняла актуальні питання щодо відмінностей легальної та нелегальної праці. Присутні отримали роз’яснення щодо того, які ризики несе в собі незадекларована робота, яку відповідальність несе роботодавець за неофіційне оформлення трудових відносин з працівником. « Усі ми добре знаємо, що нелегальна робота – це рана на тілі нашої держави. Водночас задекларована праця – наше спільне майбутнє. Кожен з нас має поважати свою працю та відстоювати свої права», – зазначила В. Зубак.


У свою чергу, представник відділення Національної служби посередництва та примирення в Кіровоградській області Інна Ситник розповіла про роботу відділення, його повноваження, а також навела цікаві та актуальні приклади з діяльності відділення.


Таким чином, інформація, яка пропонується на подібних семінарах є  досить цікавою не лише безробітним, а й взагалі усім громадянам, які працюють сьогодні чи планують працювати у майбутньому.


Навіть порівняно невисокий рівень обізнаності працівників у своїх трудових правах та обов’язках – це перший крок до захисту своїх інтересів та гарантія безпеки свого здоров’я та життя.




883Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: