Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 липня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/07/10/na-kirovogradschini-vip-agitatori-v-osnovnomu-ne-viizdjat-dali-oblasnogo-tsentru.htm
новини, 10 липня 2019

На Кіровоградщині віп-агітатори в основному не виїздять далі обласного центру


З початку офіційної реєстрації кандидатів і партій Кіровоградську область відвідали представники п’ятьох політичних сил: «Української стратегії Гройсмана», «Європейської солідарності», «Слуги народу», «Голос»  та партії «Сила і честь» - повідомляє ОПОРА.


7 липня Кропивницький відвідали кандидати у народні депутати за списком партії «Голос»: військовий Андрій Шараськін (йде 20 у партійному списку), правозахисниця Леся Василенко (17) та експертка з питань освіти Інна Совсун (16). Політики провели зустріч на театральній площі, наприкінці робили селфі та спілкувалися з кропивничанами. Представники ОПОРИ з’ясовують чи оренда апаратури була із виборчого фонду.


Фото: «Голос. Кіровоградська область»


Візит Іванни  Климпуш-Цинцадзе був анонсований як «робочий візит віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України». При цьому політикиня є кандидаткою по списку партії «Європейська Солідарність» – № 10 у виборчому списку. Під час брифінгу її представляли як віце-прем’єр-міністра, натомість Іванна Климпуш-Цинцадзе назвала зустріч «робочою, але не урядовою, агітаційною» і презентувала кандидата у депутати в окрузі № 103 від партії «Європейська Солідарність», першого заступника голови Кіровоградської ОДА Сергія Коваленка.


Заступник Іванни Климпуш-Цинцадзе у коментарі ОПОРИ повідомив, що посадовиця перебувала в одноденній відпустці. Наразі не вдалося з’ясувати чи оплачувалася пресконференція в Кропивницького з виборчого фонду партії «Європейська Солідарність». Згідно з ч.1 ст. 48 Закону України «Про вибори народних депутатів України» виборчий фонд партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані в загальнодержавному окрузі (далі – виборчий фонд партії), має один накопичувальний рахунок, на який надходять кошти для фінансування передвиборної агітації, а також поточні рахунки, з яких здійснюється фінансування витрат на передвиборну агітацію. 


Не лише у обласному центрі, а й у місті Знам'янка був народний депутат, кандидат в депутати  Андрій Тетерук (№8 у списку партії «Українська стратегія Гройсмана»). Під час прес-конференції у Кропивницькому презентував кандидатів у депутати по списку партії – Нелю Желамську та Володимира Смірнова. Обоє є місцевими політиками і проживають у Кропивницькому. Також кандидат провів зустрічі з виборцями у Кропивницькому та Знам'янки. 


Фото: інтернет-видання «Гречка»


27 червня Кропивницький відвідав перший номер у списку партії «Слуга народу» Дмитро Разумков. Кандидат в депутати провів прес-конференцію, зустрівся з колективами заводів «Ельворті» та «Радій», провів зустріч з партійцями і кандидатами по одномандатних округах. 


Фото з соцмереж політика


25 червня відкривати офіс партії «Сила і честь» в обласному центрі приїхав народний депутат Іван Мірошниченко (№8 у виборчому списку партії). На відкритті офісу він також представив кандидата від партії по 99 виборчому округу (центр – м. Кропивницький) Олександра Персіянова.


Фото:  інтернет-видання «Без купюр»

«На сьогодні під час візитів так званих віп-агітаторів лишається питання використання адміністративного ресурсу. Коли кандидати, які займають посади в органах влади можуть для агітації використовувати робочий транспорт, ресурси тощо, що має ознаки порушення ч. 22 ст.74 Закону «Про вибори народних депутатів України», – зазначає координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.


У ч. 22 ст. 74 Закону України «Про вибори народних депутатів» йдеться, що кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв'язок, устаткування, приміщення, інші об'єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу, а також залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов'язаної з проведенням передвиборної агітації.


1342Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: