Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/26/zoloti-i-sribni-medali-otrimajut-u-kropivnitskomu-70-vipusknikiv-shkil.htm
новини, 26 червня 2019

Золоті і срібні медалі отримають у Кропивницькому 70 випускників шкіл



Навчальний 2018-2019 рік добігає свого кінця. Завершили свою роботу пришкільні табори,  у школах Кропивницького тривають випускні вечори, а майбутні першокласники готуються до свого першого уроку в новому навчальному році - повідомляє сайт МРмК.


Цьогоріч 70 старшокласників загальноосвітніх закладів обласного центру закінчили навчання з медалями. Про це сьогодні, 25 червня, під час прес-конференції повідомила начальник управління освіти міської ради Кропивницького Лариса Костенко.


Свої заслужені нагороди випускники отримають 26 червня, в приміщенні театру імені Марка Кропивницького. За результатами ЗНО золоті медалі підтвердили 35 хлопців та дівчат, стільки ж буде і срібних відзнак. До слова, торік в обласному центрі медалістів було 73: «срібних» - 33 та 40 «золотих».


- Цього року випускниця школи "Вікторія-П" стала єдиною по всій області, хто зміг під час ЗНО здобути найвищі 200 балів. Такий результат дівчина продемонструвала на тестах  з біології, – відзначила Лариса Костенко. - Троє учнів мають по 199 балів з біології та англійської мови.


Тим часом у Кропивницькому вже триває і підготовка до нового навчального року, розповіла Лариса Костенко. Завершується набір учнів до перших класів. В місті зареєстрували 2874 першачків, але вільні місця для охочих вчитись ще є. Практично всі перші класи, за вимогами НУШ забезпечені ноутбуками, парти і дидактичні матеріали за програмою «Нової української школи» завезуть наступного місяця.


- Практично сформована і мережа профільних десятих класів, – підкреслила начальник управління освіти. –Вже маємо 50 профільних класів, і понад півтори тисячі десятикласників, які вирішили глибше опановувати математику, українську та іноземні мови, фізику, право, економіку, військову справу.


У системі дошкільної освіти, за словами Лариси Костенко, теж є позитивні зрушення. Щороку в закладах відкривалися нові додаткові групи і тепер, практично в кожному садочку є вільні місця, тоді як ще кілька років тому в Кропивницькому існувала проблема з влаштуванням малюків до ДНЗ. Проте, аби малюка взяли до садочку є обов’язкова умова: медичний огляд у профільних спеціалістів та наявність щеплень. Вся інформація про вільні місця в дитсадках та школах є на офіційному сайті управління освіти міської ради міста Кропивницького.


1256Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: