Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/26/sbu-vikrila-ugrupovannja-na-vimaganni-groshei-ta-maina-u-biznesmeniv.htm
новини, 26 червня 2019

СБУ викрила угруповання на вимаганні грошей та майна у бізнесменів


Співробітники обласного управління Служби безпеки України у межах протидії організованій злочинності та захисту підприємництва блокувала у Кропивницькому діяльність угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей та приватного майна у представників комерційних структур.


Оперативники спецслужби задокументували, що троє учасників групи, підконтрольної раніше судимому місцевому кримінальному авторитету, займалися «вибиванням» неіснуючих боргів з підприємців. У разі несплати грошей зловмисники застосовували психологічний тиск та погрожували насильством.


За матеріалами СБУ встановлено, що фігуранти провадження, зокрема, вимагали від місцевого бізнесмена шість з половиною тисяч доларів США за неіснуючі «боргові зобов’язання». Протягом декількох тижнів, погрожуючи фізичною розправою, рекетири наносили чоловікові тілесні ушкодження. За оперативною інформацією, яка наразі перевіряється, зловмисники наголошували потерпілому на безперспективності звернення до поліції.


Правоохоронці затримали учасників організованого угруповання на одній з вулиць обласного центру під час одержання шістнадцяти тисяч гривень «данини» та ключів від автомобіля, який належав підприємцю.


Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам провадження про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії для встановлення інших тяжких злочинів, скоєних учасниками угруповання. Також перевіряється інформація про причетність до протиправної діяльності посадовців поліції.


Операція із викриття та затримання зловмисників проводилась спільно зі слідчими Кропивницького ВП та Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.


941Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: