Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/14/meshkantsi-kirovogradschini-diznavalis-v-odesi-tonkoschi-vedennja-vlasnogo-biznesu.htm
новини, 14 червня 2019

Мешканці Кіровоградщини дізнавались в Одесі тонкощі ведення власного бізнесу


Кожен бізнес розпочинається з бізнес-ідеї. Вибір бізнес-ідеї – це один з найважливіших етапів у створенні власної справи. Помилковий вибір бізнес-ідеї може призвести, в кращому випадку, до втрати дорогоцінного часу, а в гіршому – до втрати грошей, які людина вкладає у її розвиток. Отже, слід досить серйозно підійти до вибору тієї справи, якою майбутній підприємець планує займатись - повідомляє Алла Красіон, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості.


Щоб допомогти майбутнім підприємцям оволодіти необхідними знаннями щодо ведення власної справи, Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості направляє безробітних до Одеського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості для проходження навчання за навчальною програмою «Курси підприємницької діяльності у сфері малого бізнесу».


Протягом лютого-квітня 2019 року курси підприємництва пройшли Сергій –учасник бойових дій з бізнес-ідеєю пасажирських перевезень таксі; Андрій – чоловік з інвалідністю, який захистив бізнес-план «Надання юридичних послуг», та Костянтин – учасник бойових дій, з бізнес-ідеєю відкриття майстерні з ремонту телефонів. Вони зацікавились можливістю здобути необхідні знання для ведення бізнесу в умовах сьогодення та були направлені на навчання основам підприємництва до вищезгаданого навчального закладу.


Результатами навчання колишні безробітні дуже задоволені: отримано вичерпну інформацію щодо ведення бізнесу; ознайомлено із системою оподаткування; складено бізнес-плани, які були розглянуті на засіданні комісії з питань надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.


Пан Сергій та пан Андрій вже успішно провадять підприємницьку діяльність, а пан Костянтин наразі розпочав процес реєстрації майбутнього бізнесу. 


Якщо безробітні, перебуваючи на обліку, не можуть бути працевлаштовані за сприянням центру зайнятості, у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи, і виявили намір отримати допомогу по безробіттю одноразово, фахівцями центру зайнятості їм надаються консультації та профорієнтаційні послуги з метою виявлення здібностей та схильностей до провадження підприємницької діяльності, вибору виду діяльності, отримання додаткової інформації про підприємництво. Також, безробітні можуть залучатися до інформаційних семінарів та навчання з підприємництва.


Підприємець – це людина, яка організовує власну справу, керує нею та, водночас, бере на себе відповідальність і ризикує з метою отримання прибутку. За сприяння Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості з початку року започаткували власну справу 4 осіб.


Таким чином, підприємництво надає можливість отримання джерел існування, дозволяє в повній мірі використати індивідуальні фізичні та розумові здібності людини на вирішення завдань в будь-якій галузі господарства.


      



935Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: