Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/13/novgorodkivskii-raion-sered-lideriv-za-ohoplennjam-ditei-prishkilnim-vidpochinkom.htm
новини, 13 червня 2019

Новгородківський район – серед лідерів за охопленням дітей пришкільним відпочинком



&ft1 Перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко побував з робочої поїздкою в Новгородковському районі. Посадовець відвідав Новгородківський НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад», де ознайомився з роботою пришкільного табору відпочинку з денним перебуванням дітей «Бригантина» - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


Табір спеціалізується на поглибленому вивченні іноземної мови та культури Європейських держав. 15 мовних груп «Бригантини» відвідує 302 учні НВК. Окрім вихователів, з дітьми займається міс Рейчел Гласер - волонтер корпусу Миру США в Україні, яка працює в школі ще з жовтня 2018 року. Міс Рейчел проводить в таборі різноманітні заходи, презентації, ігри, руханки, поглиблює мовні навички дітей, щоденно спілкуючись з ними англійською.


Сергій Коваленко ознайомився із роботою табору та оглянув матеріально-технічну базу НВК. Зокрема, він побував на спортивному майданчику з вуличними тренажери та нещодавно збудованому при школі футбольному полі зі штучним покриттям, на якому вихованці табору займаються спортом.


Робота в таборі ведеться відповідно до розроблених планів відпочинкової зміни. Сьогодні було організовано день США. Перший заступник голови облдержадміністрації відвідав тематичні заняття у двох мовних групах, де вихователі та волонтери поглиблювали знання дітей з англійської мови, а також поспілкувався з вихованцями, вчителями та волонтером Рейчел Гласер.


«Табір – це цікаво проведений час, це відпочинок і навчальний процес, коли діти розвиваються без оцінок, домашніх завдань, дзвінків і уроків. Саме такі заняття у мовному таборі, коли немає примусу, мають успіх, дають позитивний результат. Діти радісні, усміхнені, а це значить, що їм цікаво. Саме такі профільні мовні табори дають хороший результат. Якщо ще три роки тому Кіровоградщина в рейтингу за результатами ЗНО з іноземних мов була на 22-му місці, то сьогодні знаходиться на 9-му. Цей успіх досягнуто завдяки системній роботі вчителів, волонтерів та якісній навчальній базі закладів», – підкреслив Сергій Коваленко.


Відвідав посадовець і шкільну їдальню, у якій для дітей табору організовано повноцінне дворазове харчування за бюджетні кошти у сумі 25 грн. на особу в день. Нещодавно для їдальні закуплено новий посуд, а також спеціальне обладнання для харчоблоку на загальну суму понад 50 тис. грн. Окрім цього, за останні роки в НВК було проведено капітальний ремонт системи опалення, замінено 230 вікон на енергозберігаючі та проведено ремонт санвузлів. А у 2019 році заплановано провести реконструкцію даху будівлі.


Насамкінець Сергій Коваленко побажав вихованцям табору гарного відпочинку, подарував їм набори м’ячів, а педагогам ноутбук.


«Новгородківський НВК – один із тих закладів, де пришкільний табір відвідує велика кількість учнів. А Новгородківський район – серед районів лідерів, де значний відсоток дітей охоплено пришкільним відпочинком, – підсумував посадовець. – Цього року в області майже 40 тисяч учнів перехідних класів відпочивають у таборах з денним перебуванням. На харчування дітей в середньому виділяється 40 грн. на особу в день – це з урахуванням закладів інтернатного типу. Тому збалансоване харчування, заняття без примусу і розваги створюють гарний настрій – і тоді діти щасливі».


1104Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: