Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/11/tsogo-roku-na-kirovogradschini-zasijano-1-milion-696-tisjach-gektariv.htm
новини, 11 червня 2019

Цього року на Кіровоградщині засіяно 1 мільйон 696 тисяч гектарів


Про проведення в області посівної кампанії 2019 року та підготовку до збирання ранніх зернових і зернобобових культур на щопонеділковій апаратній нараді голови облдержадміністрації поінформував директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Коренюк - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


Як зауважив посадовець, зважаючи на частково знищені негодою посіви в Бобринецькому та Гайворонському районах, посівна кампанія в області поки ще не завершена. Сьогодні аграрії визначають доцільність збереження або повного пересіву окремих площ. У Бобринецькому районі найбільше постраждали посіви озимих пшениці та ячменю.


За оперативними даними (без урахування необхідності пересіву), уся посівна площа цього року в області склала 1 млн. 696 тис. га. Посадовець повідомив, що зерновий клин – це 48%, соняшник – 32%. Ранніми зерновими цього року засіяно на 30 тис. га більше, ніж минулого року.


Середньомісячна норма опадів за січень-червень цього року склала 106%, що є хорошим показником. За попередніми прогнозами, валове виробництво зернових складе понад 3 млн. 700 тис. тонн. (43,6 ц/га).


  Сергій Коренюк поінформував також про програми державної підтримки аграріїв, які діють у 2019 році за 6-ти напрямками: фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів; фінансова підтримка розвитку фермерських господарств; державна підтримка розвитку, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними; надання кредитів фермерським господарствам; державна підтримка галузі тваринництва; фінансова підтримка сільгосптоваровиробників. Загалом в державі на зазначені програми цього року передбачено 5 млрд. 909 млн. грн.


Найближчим часом фахівці департаменту проведуть кущові наради в районах області, під час яких буде роз’яснено деталі надання аграріям фінансової підтримки.


Середня заробітна плата в аграрному секторі за січень-квітень в області склала 7840 грн. Директор профільного департаменту зазначив, що найвищі показники зарплати – в Голованівському, Олександрівському та Знам'янському районах. За середнім рівнем зарплати в сільському господарстві область посідає в загальнодержавному рейтингу 16-те місце. Відповідно до прогнозів, на кінець серпня цього року цей показник на Кіровоградщині складе 8900 грн.


Голова ОДА Сергій Кузьменко звернувся до аграріїв області, наголосивши: "Важливі не тільки доходи підприємства і розвиток виробництва. Важливо пам’ятати, що на вас працюють люди, які чекають вдячності у вигляді своєчасної і достойної заробітної плати. Держава фактично вдвічі зменшила розмір виплат до різних соціальних страхових фондів, щоб зменшити навантаження на зарплату, розраховуючи на свідомість і відповідальність роботодавців. Ми очікуємо повернення цих платежів за рахунок виплати підвищеної зарплати сільгоспвиробникам".


806Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: