Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/11/semero-likariv-z-kropivnitskogo-otrimajut-kvartiri.htm
новини, 11 червня 2019

Семеро лікарів з Кропивницького отримають квартири


Семеро лікарів лікувально-профілактичних закладів Кропивницького отримали цінний подарунок до свого професійного свята – Дня медичного працівника. Громадська комісія з житлових питань у Міській раді м. Кропивницького прийняла рішення про виділення квартир медичним працівникам у багатоповерхівки по вулиці Жадова, зведення якої завершується - повідомляє uozkmr.gov.ua


Службові квартири за ініціативи міського голови отримають молоді медпрацівники, які проживають у гуртожитках або в найманому житлі, але мають або очікують народження дітей. Серед тих, хто отримає ключі від квартир у новобудові , - двоє лікарів-інфекціоністів Центральної міської лікарні, троє лікарів первинної ланки ЦПМСД №1, а також лікар-патологоанатом та лікар-анестезіолог Кіровоградської міської лікарні швидкої медичної допомоги.


«Понад 60% лікарів у місті – працівники старшого і похилого віку, тому ми маємо турбуватися про те, щоб вберегти молоді кадри від виїзду за кордон й подолати кадрову кризу у галузі охорони здоров’я. Виділення житла медичним працівникам – безпрецедентна подія й дуже важлива ініціатива міського голови. Не згадаю подібного у нашому місті за часів незалежності України», - прокоментувала начальник управління охорони здоров’я Міської ради м. Кропивницького Оксана Макарук.


Кандидатів на отримання у користування службового житла пропонували міські заклади охорони здоров’я. Головним критерієм відбору кандидатів на отримання житла була наявність сім’ї в лікаря. Усі, хто отримає житло в новобудові, працюють у галузі охорони здоров’я міста близько 5 років. За умовами договору, медики не зможуть проживати у квартирі, якщо приймуть рішення звільнитись із закладу, однак зможуть приватизувати його після 10 років роботи у вказаних медустановах.


Нагадаємо, будівництво першого після багаторічної перерви комунального житла розпочалося наприкінці 2016 року із закладання символічної капсули у фундамент будинку. Загальна вартість будівництва цього будинку сягає 24 мільйонів гривень. Нині тут виконують роботи з благоустрою, а здати в експлуатацію його мають за кілька тижнів.


Фото прес-служби Міської ради м. Кропивницького


1784Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: