Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/06/10/kropivnitska-beisbolna-komanda-predstavljala-ukrainu-v-evropeiskomu-klubnomu-turnir.htm
новини, 10 червня 2019

Кропивницька бейсбольна команда представляла Україну в європейському клубному турнірі


Минулого тижня старша бейсбольна команда нашого міста «BioTexCom-КНТУ» брала участь в змаганнях на «Кубок С.Е.В.», які проводяться Конфедерацією бейсболу Європи. Турнір проходив в чеському місті Брно з 5 по 9 червня.


«Кубок С.Е.В.» (СЕВ: Confederation of European Baseball) є другим за рангом бейсбольним клубним турніром Старого Світу після «Кубку чемпіонів». Змагання на «Кубок С.Е.В.» проводяться з 2016-го року. Всі чотири сезони представником України в даному турнірі є багаторазовий чемпіон нашої країни з бейсболу, старша команда міста Кропивницький «BioTexCom-КНТУ».


В розіграші «Кубку С.Е.В.» беруть участь вісім команд, розподілені на дві підгрупи. В сезоні 2019 українським бейсболістам за результатами жеребу випало грати в підгрупі «В» проти команд з Франції «Cougars» (Монтіньї), з Іспанії «Astros» (Валенсія), а також проти господарів змагань команди «Дракони» (Брно).


Кропивницькі бейсболісти розпочали турнір із вольової перемоги над французами 7:3. Наступного дня команда «BioTexCom-КНТУ» поступилась «Драконам» 0:10. Французи в свою чергу переграли «Astros» 6:1.


Для того, щоб пройти до півфіналу змагань «BioTexCom-КНТУ» в останньому турі потрібно було або вигравати в іспанців, або не програти з різницею в три й більше ігрових очок. На жаль, представники України поступилися валенсійцям 0:4, причому до передостанньої атаки суперника на табло тримався рахунок, вигідний українській команді, – 0:2.


За результатами матчів в підгрупі три команди: «BioTexCom-КНТУ», «Cougars» і «Astros» мали однакові показники перемог та поразок (один к двом), але за різницею ігрових очок в особистих зустрічах, завдяки перевазі усього-на-всього в 1 бал, друге місце підгрупи та путівку до півфіналу отримали французи.


З третього місця своєї підгрупи команда «BioTexCom-КНТУ» потрапила до сітки плей-офф, де розігрувались 5-8 місця турніру (остання, восьма команда «Кубку С.Е.В.» вилітає до нижчого за рангом «Кубку федерацій»).


В двобої проти хорватської команди «Vindija» (Вараждин) кропивницькі бейсболісти не залишили супернику жодного шансу – рахунок матчу 12:3. Таким чином, за тур до завершення змагань українська команда «BioTexCom-КНТУ» забезпечила собі, мінімум, шосте місце з восьми, чим гарантувала бейсбольному клубу від України участь в основній сітці «Кубку С.Е.В.» на 2020-й рік.


Слід відзначити, що на відміну від суперників, українська команда «BioTexCom-КНТУ» не залучає для виступу на Єврокубку легіонерів з США, країн Латинської Америки, Австралії тощо.


Фотографії з ФБ-сторінки Ukraine Baseball Softball Photo Бейсбол Софтбол в Україні Фото



                  

1466Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: