Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/23/u-novgorodkivskomu-raioni-vidbuvsja-reid-u-lisovomu-masivi-foto-.htm
новини, 23 травня 2019

У Новгородківському районі відбувся рейд у лісовому масиві (ФОТО)


На Кіровоградщині триває профілактична робота щодо дотримання громадянами правил пожежної безпеки у лісах. Рейдові перевірки, організовані рятувальниками, спільно з представниками обласного управління лісового та мисливського господарства, ГУ Нацполіції та органів місцевого самоврядування, мають на меті попередити можливість масштабного вогняного лиха у лісах, поінформувати громадян про необхідність бережливого ставлення до лісів та застерегти порушників від необережних вчинків. 23 травня така рейдова перевірка відбулася на території лісового масиву Новгородківського району. 




Учасники рейдової перевірки здійснили обхід окремих територій лісового масиву, звернули увагу на наявність застережних табличок, стан мінералізованих смуг, наявність шлагбаумів, що обмежують в’їзд до лісу у період найвищої пожежної небезпеки.  Під час спілкування з громадянами працівники обласного Управління ДСНС пояснили, що наслідки необережного поводження з вогнем у лісах надзвичайно тяжкі – нищаться цінні породи дерев і рослин, гинуть тварини, птахи, комахи, а на відновлення лісового фонду буде необхідно десятки років. Наголосили, що забороняється розпалювати багаття за межами рекреаційних зон. На спеціально відведених територіях дозволяється розкладати вогнище, але місце треба ретельно розчистити від сухої рослинності, огородити та ретельно залити водою, залишаючи ліс. Незначну за обсягом пожежу в лісі можна загасити підручними засобами, якщо спроба була невдалою, необхідно одразу телефонувати за номером «101». Спілкуючись з громадянами, працівники поліції нагадали, що порушникам правил пожежної безпеки може загрожувати адміністративне покарання. 


Надавши застережні листівки, рятувальники закликали відпочивальників свідомо ставитися до безпеки своєї та всього живого, а також пам’ятати, що пожежа починається з необачності, повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


               



1094Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: