Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/23/derzhavni-inspektori-derzhprodspozhivsluzhbi-vidpratsjuvali-algoritm-provedennja-auditu-sistemi-nassr.htm
новини, 23 травня 2019

Державні інспектори Держпродспоживслужби відпрацювали алгоритм проведення аудиту системи НАССР


21-22 травня в рамках проекту міжнародної технічної допомоги ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» у Кропивницькому відбувся навчальний пілотний аудит системи НАССР. До навчань, що проводилися на базі одного з м’ясокомбінатів області, було залучено державних інспекторів  Держпродспоживслужби з Кіровоградської, Хмельницької та Луганської областей. Вони мали змогу поліпшити свої знання та на практиці відпрацювати алгоритм проведення державного контролю у формі аудиту системи НАССР. Захід проходив під керівництвом експерта проекту ЄС Юрія Оглашенного, повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


«Ми дізнавалися, як правильно перевіряти критерії ризику на всіх етапах виробництва та які нюанси при цьому слід враховувати. Маємо навчитися об’єктивно оцінювати ефективність системи контролю безпечності харчових продуктів, запроваджену на підприємствах», - розповіла Світлана Яніцька, заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


Наприкінці навчання фахівці Держпродспоживслужби разом з експертом проекту ЄС Юрієм Оглашенним підсумували результати проведеного аудиту та підготували рекомендації щодо усунення виявлених невідповідностей.


Довідково. Система НАССР – система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Вона гарантує безпечність продукції на повному шляху харчового ланцюжка та надає змогу виявити усі критичні точки, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усунути шкідливі фактори та контролювати повний процес виробництва.


Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх підприємствах. Це стосується й малих потужностей, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами. За невиконання вимог ситеми НАССР оператори ринку отримають штраф, який для юридичних осіб складатиме 30 мінімальних заробітних плат, для фізичних осіб - 15 та зупинення роботи потужностей.


         



1127Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: