Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/20/sluzhba-zainjatosti-dopomagae-zdobuti-profesiju-aktualnu-na-rinku-pratsi.htm
новини, 20 травня 2019

Служба зайнятості допомагає здобути професію, актуальну на ринку праці


Неповнолітні особи, які вперше шукають роботу, за сприяння служби зайнятості мають можливість пройти професійну підготовку, перепідготовку за робітничими професіями. Умовами для цього є:


- наявність письмової згоди одного з батьків, опікунів або осіб, що їх замінюють;


- замовлення роботодавцівна робочі місця, з урахуванням ринку праці, обмежень щодо роботи, пов’язаної з повною матеріальною відповідальністю, важкої роботи й роботи зі шкідливими або небезпечними умовами праці та замовлень роботодавців, з наступним працевлаштуванням. 


При погодженні неповнолітнього на профнавчання за направленням служби зайнятості по конкретній професії та формі навчання формується заявка на профнавчання. Поряд з цим він надає письмову згоду одного з батьків, опікунів або осіб, що їх замінюють,на таке навчання. 


За інформацією Світлани Ткаченко, провідного юрисконсульта Кіровоградського обласного центру зайнятості, на основі заяви укладається договір з безробітнимна профнавчання та видається відповідне направлення. 


Після закінчення навчання (наступного дня) неповнолітня особамає відвідатицентр зайнятості з метою подальшої роботи щодо її працевлаштування. 



976Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: