Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/17/na-kirovogradschini-prohodit-raionnii-etap-vseukrainskoi-ditjacho-junatskoi-viiskovo-patriotichnoi-gri-sokil-foto-.htm
новини, 17 травня 2019

На Кіровоградщині проходить районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (ФОТО)


На Кіровоградщині проходить районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Гра проводиться Міністерством освіти і науки України за сприяння інших міністерств, відомств та громадських організацій. З метою своєчасної та якісної підготовки до проведення змагань Кіровоградське районне управління Держпродспоживслужби області здійснило низку заходів для забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя.


Фахівцями Держпродспоживслужби було погоджено меню та режими дня для таборів на базі 4 навчальних закладів, проведено обстеження території розташування табору на базі Миколаївського НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» Кіровоградської районної ради, перевірені умови харчування дітей, питного режиму, дотримання особистої гігієни, проведення дозвілля; надано відповідні рекомендації щодо забезпечення миючими та дезінфікуючими засобами, виділення санітарно-побутових зон тощо. Значну увагу приділено медичному обслуговуванню учасників гри - наявності аптечки для надання першої невідкладої медичної допомоги, виділенню місця для ізоляторів в медичних кабінетах та створенню умов для особистої гігієни медичних працівників. 


Всього на території Кропивницького (Кіровоградського) району під час проведення дитячо-юнацьких змагань протягом 10-12 травня працювало 3 табори на базі Миколаївського НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» Кіровоградської районної ради, ліцею «Нова школа» Катеринівської сільської ради, Карлівського НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів - позашкільний заклад» Соколівської сільської ради. Участь у змаганнях взяли 194 учні у складі 15 команд від навчальних закладів Кропивницького району, яких супроводжували 48 відповідальних осіб.Протягом двох днів хлопці та дівчата виконували різноманітні завдання та демонстрували свої вміння самостійно організовуватися, вести здоровий спосіб життя тощо.


Табір при Калинівській ЗОШ І-ІІ ступенів – філії Первозванівського НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» працює протягом 15-16 травня. До змагань залучено 58 дітей, яких супроводжують 14 відповідальних осіб.


На час проведення військово-патріотичної гри діти розміщуються в палатках, в яких створені необхідні умови відповідно до вимог Державних санітарних норм та правил влаштування, утримання та організації режиму діяльності дитячих наметових містечок, затверджених наказом МОЗ України від 07.02.2012 № 89. Для дотримання особистої гігієни біля кожної палатки розміщуються умивальники, також на території є пересувна душова кабіна.


Водозабезпечення здійснюється централізовано від сільських водогонів (ліцей «Нова школа» Катеринівської сільської ради та Карлівське НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів - позашкільний заклад» Соколівської сільської ради) та локально від власної свердловини (Миколаївське НВО «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» Кіровоградської районної ради).


Для забезпечення питного режиму використовується фасована негазована вода промислового виробництва, яку вживають з паперових стаканів. Харчування здійснюється в обідніх залах шкільних їдалень відповідно до погоджених примірних меню.


Районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») проходить без епідемічних ускладнень, повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


1179Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: