Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/16/z-1-zhovtnja-startue-monetizatsija-pilg-na-oplatu-poslug-zhkg.htm
новини, 16 травня 2019

З 1 жовтня стартує монетизація пільг на оплату послуг ЖКГ


З 1 жовтня 2019 року в Україні стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.


Про це повідомляють на сайті Міністерства соціальної політики, пише ukr.lb.ua.


Відзначають, що паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі - готівкова та безготівкова.


Пільги в безготівковій формі будуть призначатися в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через "Ощадбанк". Для цього банк буде вести у відповідних автоматизованих системах персоніфікований облік пільговиків і коштів, які надходитимуть на рахунки. Потім "Ощадбанк" здійснюватиме переказ коштів на рахунки керуючих, об'єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними і АТ "Ощадбанк".


"Такий механізм розроблено для забезпечення максимальної зручності категорій громадян, які мають право на пільги і які звикли не витрачати сили і час на оплату ЖКП. Ідеться насамперед про людей похилого віку, які звикли до усталеного алгоритму дій і які не хочуть його змінювати", - наголошено в повідомленні.


У перший день виплати субсидій готівкою українці отримали 350 млн гривень


Пільги в готівковій формі призначатимуться всім охочим на підставі їхніх заяв до органів соцзахисту, які будуть формувати щомісяця до 25 числа і передавати їх у Мінсоцполітики. Опрацювавши отримані реєстри, міністерство направлятиме їх в АТ "Ощадбанк" і переказуватиме зазначеному банку кошти для виплати монетизованих пільг.


Таким чином, кошти надходитимуть на особисті рахунки пільговиків, які зможуть зняти їх зі свого рахунку в будь-який час.


Нагадаємо, з 1 березня 2019 року субсидії почали виплачувати грошима. Монетизовані субсидії пенсіонерам виплачують разом із пенсією через банк або "Укрпоштою". Решта субсидіантів отримують виплати через "Ощадбанк".


Усім, хто не має заборгованості за послуги ЖКГ, у травні автоматично перепризначать субсидію на новий період. Важливо, щоб на травень не було простроченої більш ніж на місяць заборгованості з оплати комунальних послуг, тобто послуг, спожитих у березні. Борги за квітневу комуналку не братимуть до уваги.


На 13 травня, після монетизації субсидій, комунальні послуги оплатили 75-85% населення. У Кабміні вважають це хорошим показником.


1011Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: