Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/16/vidbudetsja-tvorcha-zustrich-z-suchasnim-kompozitorom-mistetstvoznavtsem-oleksandrom-schetinskim.htm
новини, 16 травня 2019

Відбудеться творча зустріч з сучасним композитором, мистецтвознавцем Олександром Щетинським


20 травня 2019 року о 13.00  у відділі мистецтв відбудеться розмова  "Шлях і доля українського композитора". Це спільний проект обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.Чижевського та музею музичної культури ім. К.Шимановського. 


В рамках заходу відбудеться авторська презентація книги "Лінії. Перехрестя. Акценти - Композитор Леонід Грабовський", упорядником якої є український композитор Олександр Щетинський.Саме за цю книгу Олександр Степанович був відзначений Всеукраїнською премією з музикознавства «PRIMUSINTERPARES-2018». 

            

Книга є першим виданням, цілком присвяченим видатному українському композиторові. Зібрані матеріали відтворюють життєвий і творчий шлях митця, містить чимало фактів і відомостей, необхідних для осмислення епохи, в якій Л. Грабовському випало жити та працювати. Значну частину книги містять бесіди Олександра Щетинського та Леоніда Грабовського. В аналітичномурозділі представлено статтімузикознавців і композиторів, а також самого ЛеонідаГрабовського з аналізамисвоїхтворів. Великуцінністьмаєепістолярій – листиГрабовського до друзів і колеґ, написані в 1960–1990-ті роки. Книга побачила світ у 2018 році у видавництві “Акта”.

         

Усіх шанувальників української музики запрошуємо на презентацію, яка відбудеться за адресою:вул. Велика Перспективна, 24.


Вхід  - вільний.


954Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: