Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 травня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/05/15/druzhina-deputata-grafitchika-z-kirovogradschini-poza-konkursom-otrimue-budpidrjadi-v-ridnomu-raioni-cholovika.htm
новини, 15 травня 2019

Дружина депутата-«графітчика» з Кіровоградщини поза конкурсом отримує будпідряди в рідному районі чоловіка


Бандурівська сільська рада Гайворонського району Кіровоградської області 11-го травня поточного року прозвітувала про підписання з ФОП Лященко Ярославою Миколаївною договору на  утеплення фасаду будівлі місцевого дошкільного навчального закладу. 


Про це «БЛОГЕРАМ» стало відомо зі сторінки закупівлі в системі ProZorro.


Вартість робіт замовник оцінив у 849,72 тисяч гривень.


Враховуючи, що проведення утеплення сільська рада визначила як роботи, конкурентні торги було вирішено не проводити. При цьому підрядник до 1 липня має провести обрізування профільованих листів підшивки карнизу, утеплення фасадів мінеральними плитами товщиною 100 мм з опорядженням декоративним розчином, штукатурення декоративним розчином та улаштування вимощення з бетону товщиною покриття 10 см.


Зауважимо, що це не перший досвід роботи сільрали з Ярославою Лященко. За рік співпраці сторони підписали загалом 5 договорів на суму 1,94 мільйони гривень. Зокрема, підприємиця виконувала поточний ремонт приміщень місцевого будинку культури, а також замінювала покрівлю у вже згаданому дошкільному закладі.


Зауважимо, що Ярославу Лященко на території Гайворонського району досить часто обирають для виконання будівельних робіт. З моменту запровадження системи ProZorro їй вдалось підписати 22 контракти на суму 5,55 мільйонів гривень. Причому усі підряди, згідно даних аналітичної платформи Clarity-project,  було отримано на позаконкурсній основі. Окрім Бандурівської сільради Лященко виконувала роботи для Відділу освіти Гайворонської РДА – 14 договорі на 2,03 мільйони гривень, Гайворонської районної лікарні – 1 договір на суму 1,23 мільйони гривень та Гайворонської районної ради – 2 угоди загальною вартістю 351,45 тисяч гривень.


Окрім діяльності як ФОП Ярослава Лященко також є співвласницею ТОВ «Сплайн ЛТД». Другим співвласником підприємства значиться чоловік підприємиці, гендиректор ПАТ «Заваллівський графітовий комбінат», депутат Гайворонської районної ради від БПП «Солідарність» Віталій Лященко.  Останній також є співзасновником ТОВ «Заваллівський графіт», ТОВ «Стоун Фаунд» та ТОВ «Графітінвест». Бізнес-партнерами депутата по даному бізнесу є колишній суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Володимир Колесниченко з дружиною Тетяною та Марта Янко, невістка прокурора Луганської області.  Варто зауважити, що 78,9% акцій ПАТ «Заваллівський графітовий комбінат» належить вже згаданому ТОВ «Графітінвест».



1101Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: