Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/24/u-kropivnitskomu-poklali-kviti-do-pam-jatnogo-znaka-hachkar.htm
новини, 24 квітня 2019

У Кропивницькому поклали квіти до пам'ятного знака Хачкар


Щороку, 24 квітня, у Кропивницькому біля пам'ятного знака Хачкар, на набережній річки Інгул, збирається вірменська громада, щоб разом вшанувати пам'ять невинних жертв - вірмен, що постраждали у результаті трагічних подій у 1915-1923 роках на території Османської Туреччини - повідомляє сайт МРмК.


Вшанувати пам'ять загиблих, покласти квіти до пам'ятного знака та підтримати вірменську громаду завітав на захід секретар міської ради Андрій Табалов.


- В історії кожного народу є такі дати, які навічно закарбувалися в його пам’яті. Сьогодні - одна з таких дат для вірменського народу. Тому ми зібрались тут, біля пам’ятного знака Хачкар, щоб згадати трагічні для вірмен події 1915-1923 років, - зазначив у своєму слові Андрій Табалов. - Якщо проводити паралелі між історіями українського і вірменського народів, то знайдеться чимало спільних точок дотику та трагічних сторінок історії. Але спільне у нас з вами і те, що ми вміємо жити у мирі та взаєморозумінні з представниками інших народностей. І насамкінець хочу відзначити, що після усіх пережитих нашими народами страждань, в українців та вірмен з’явилась спільна мета - зробити усе для того, щоб подібні трагедії ані в історії вірменського, ані українського, ані будь-якого іншого народу, більше ніколи не повторилися.


Голова спілки вірмен України в області Тігран Хачатрян також наголосив на тому, що такі події не повинні повторюватись, адже злочини не мають національності.


- Дякуємo всім нашим друзям, землякам, пoбратимам різних націoнальнoстей, у тoму числі й українцям, за допомогу в oблаштуванні нашoгo пам’ятника. Ми вважаємo Україну рідним дoмoм, де ми маємо можливість працювати, а наші діти навчатися, не забуваючи при цьoму прo свoю батьківщину та її істoрію, - зауважив Тігран Хачатрян. - Страшні події, які мали місце в історії вірменського і українського народів об’єднують нас. Хочу, щоб ми завжди пам’ятали про трагедії тих років, і ніколи не допустили їх знову.


Пам’ятний захід завершився покладанням квітів до пам'ятника жертвам Голодомору, в знак єдності українського і вірменського народів.




1254Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: