Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/19/za-nezakonne-zbirannja-i-torgivlju-pershotsvitami-peredbachena-vidpovidalnist.htm
новини, 19 квітня 2019

За незаконне збирання і торгівлю першоцвітами передбачена відповідальність


  Нині на території Кіровоградської області поліцейськими спільно із представниками підрозділів Держекоінспекції проводяться заходи під умовною назвою «Першоцвіт-2019», спрямовані на попередження та припинення правопорушень, пов’язаних із незаконним збиранням, перевезенням та реалізацією рідкісних рослин - повідомляє управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області.


У рамках профілактичних заходів здійснюються рейди-перевірки ринків, автовокзалів та прилеглих до них територій, перевіряється автотранспорт, лісові насадження.


Загалом залучено близько 200 працівників особового складу поліції. Активізовано роботу зі взаємодії зі співробітниками державної екологічної інспекції та лісових господарств.


У ході відпрацювань поліцейські виявляють порушення, пов’язані з  торгівлею з рук у невстановлених місцях (ст. 160 КУпАП), порушенням правил торгівлі на ринках (ст. 159 КУпАП) та порядку господарської діяльності (ст. 164 КУпАП).


Водночас, діючим законодавством передбачено відповідальність за знищення чи торгівлю рідкісними ранньоквітучими рослинами, а також рослинами, які занесенні до Червоної книги України,відповідно до ст. 88-1 КУпАПта ст. 90 КУпАП.


Адміністративні протоколи за цими фактами складають спеціально уповноважені центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері лісового господарства та охорони навколишнього природного середовища.


фото - Twitter


1038Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: