Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/19/v-kropivnitskomu-rozpochav-robotu-vseukrainskii-knizhkovii-festival-vesnjanii-knigovir-2019-.htm
новини, 19 квітня 2019

В Кропивницькому розпочав роботу Всеукраїнський книжковий фестиваль «Весняний книговир 2019»



Цього року заходи фестивалю відбуваються в театрі імені М.Л.Кропивницького. Окрім традиційної виставки-ярмарку книжкової продукції, у програмі "Весняного книговиру 2019" багато цікавих заходів для дорослих і дітей. Цьогорічними учасниками масштабного книжкового свята стали видавництва "Імекс-ЛТД", "Фонтан казок", "Книги ХХІ", "Чорні вівці", а також обласне літературне об'єднання "Степ" і відомі письменники та літератори - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


В урочистому відкритті фестивалю під назвою "Літературний мікс у театрі" взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Вітаючи учасників цьогорічного книговиру, він наголосив, що такий книжковий фестиваль сприяє розвитку читацької культури, інтересу до наших письменників та літераторів, до української книжки. "Впевнений, що під час "Весняного книговиру" письменники, видавці і відвідувачі матимуть добру нагоду поспілкуватися, обмінятися думками", - підкреслив Сергій Коваленко та подякував за участь у фестивалі представникам Кропивницького, Олександрії і Гайворона, а також знаним майстрам слова, які завітали з інших областей. Учасникам "Весняного книговиру-2019" посадовець вручив дипломи.


Під час відкриття фестивалю також виступила ініціатор та співорганізатор його проведення, директор видавництва "Імекс" Тамара Самиляк та подарувала учасникам книжкову продукцію.


Заходи "Весняного книго виру 2019" – презентації нових видань, зустрічі з письменниками, автограф-сесії – триватимуть у театрі імені М. Л. Кропивницького сьогодні до вечора. Завтра в рамках фестивалю відбудеться літературно-історична екскурсія Кропивницьким, а також до одного із провідних видавництв, де відвідувачі дізнаються, як виготовляються книги.


                 

1492Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: