Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/19/chi-e-robota-dlja-pereselentsiv-na-kirovogradschini-.htm
новини, 19 квітня 2019

Чи є робота для переселенців на Кіровоградщині?


У громадському офісі облдержадміністрації, 12 квітня поточного року, відбувся круглий стіл на тему «Реалізація прав внутрішньо переміщених осіб на соціальний захист, охорону здоров’я та права на працю в Кіровоградській області». У його роботі, окрім представників державних установ, взяли участь голови декількохгромадських організацій переселенців, юристи правозахисних  організацій та окремі внутрішньо переміщені особи.


За інформацією Богдана Стояна, заступника директора обласного центру зайнятості, з березня 2014 року до центрів зайнятості Кіровоградської області звернулось 1835 ВПО, статусу зареєстрованого безробітного набули 1373 громадянина, працевлаштовано 623 переселенці, 300 ВПО узяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, 141 особа проходила професійне навчання. Станом на 01 квітня 2019 року соціальні послуги в базових центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості отримували 54 безробітні особи з числа ВПО.


Розглядаючи питання забезпечення права на працю Володимир Кудря, юрист ГО «Десяте квітня», зазначає, що незважаючи на те, що на обліку в службі зайнятості області перебуває дуже незначна кількість ВПО, проте багато переселенців наголошують на тому, що на Кіровоградщині обмежені можливості знайти роботу за фахом та з гідною заробітною платою.


  «Питанняпошуку роботи кожним її шукачем є абсолютно індивідуальним. У кожного свої вимоги до робочого місця і розміру заробітної плати. У кожного свої фінансові резерви, що дозволяють (чи ні) шукати належну для особи роботу протягом певного проміжку часу. Дехто, шукаючи роботу виключно за фахом, погоджується на тимчасове працевлаштування, що організовується державною службою зайнятості, дехто згоден отримати нову професію, що є затребуваною на місцевому ринку праці. Можна впевнено зазначити, що окрім 623 переселенців, які працевлаштовані на підставі виданих центрами зайнятості направлень до роботодавців, частина ВПО знайшла собі роботу не реєструючись в центрах зайнятості, а отримуючи інформацію про вакансії з інформаційних ресурсів служби (Інтернет-сторінки і сторінки в соціальній мережі Фейсбук) та зі стендів, розміщених в приміщеннях державної служби зайнятості (з вільним доступом). Можна зазначити, що робота на Кіровоградщині є – як для внутрішньо переміщених осіб, так і для інших категорій шукачів роботи. Так, у минулому році у центрах зайнятості області була наявна інформація про 34269 вакансій, станом на 01 квітня 2019 було зарпеєстровано 4412 вакансій», –зазначив Богдан Стоян.

864Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: