Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/18/u-kropivnitskomu-vidbudetsja-mizhnarodnii-festival-pisni-i-tantsju-ob-ednaimo-ditei-mistetstvom-.htm
новини, 18 квітня 2019

У Кропивницькому відбудеться Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом»


У Кропивницькому 20 та 21 квітня відбудеться ХІ Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом», який є наймасштабнішим серед некомерційних фестивалів в Україні. 


Цього року у фестивалі візьмуть участь півтори тисячі учасників  з усієї України (зокрема, Львів, Кривий Ріг, Дніпро, Полтава, Одеса, Київ, Черкаси, Донецька, Полтавська області та ін.), а також із зарубіжжя.


Організатором даного фестивалю є Культурно-мистецький фонд Артема Стрижакова «Перспектива». Керівник творчого проекту фестивалю -  виконавчий директор фонду «Перспектива» Олександра Ткаченко.


Події фестивалю


Субота, 21 квітня

З 10 до 17 години - конкурсна частина у обласній філармонії на актовій залі педуніверситету, під час якої виступи хореографічних колективів і вокалістів оцінюватиме «зіркове» журі. Зокрема, цього року у якості спеціального гостя запрошений народний артист України Григорій Чапкіс.  Повний перелік діячів, які входять в журі, у додатку.


Для зручності спілкування преси  з журі і учасниками фестивалю, керівниками колективів буде організована коротка перерва об 11.00 у педуніверситеті і о 12.00 у філармонії.


18.30-20.30 відбудеться офіційне відкриття фестивалю на площі Героїв Майдану, під час якого виступатимуть колективи з інших міст, а також заспівають судді-вокалісти.


Неділя, 21 квітня

14.00 – на площі Героїв Майдану відбудеться танцювальний джем:  хореографічні колективи імпровізуватимуть під різноманітні музичні композиції.


Відразу після джему учасники фестивалю вийдуть на Дворцову, щоб пройти танцювальним парадом до Театральної площі, де відбудеться екофлешмоб.


Півтори тисячі дітей з усієї України виконають танець з пластиковими пляшками, аби привернути увагу суспільства до гострої проблеми сьогодення – пластикового забруднення навколишнього середовища нашої планети. Захід приурочений до Українського дня довкілля, який відзначається 21 квітня.


Через танець діти піднімуть питання значущості проблеми і закличуть людей відмовитися від пластику, через який ми наближаємося до екологічної катастрофи – у шалених масштабах гине флора і фауна нашої планети. Як відомо, тільки  в океанах утворюються острови з трильйонів тонн пластика.


Дане дійство у Кропивницькому стане ексклюзивним та наймасовішим танцювальним екофлешмобом, що засвідчить представник Національного реєстру рекордів. Одразу після учасники флешмобу зберуть усі пляшки в унікальну урбаністичну інсталяцію. Вона знаходитиметься на головній пішохідній вулиці міста до 5 червня - Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, як пам’ятка про те, що наближення екологічної катастрофи залежить від кожного з нас.


16.00-18.00 – гала-концерт у філармонії, під час якого оголосять переможців фестивалю.


Відразу після концерту відбудеться прес-підхід.


1337Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: