Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/18/diti-z-kropivnitskogo-raionu-mandruvali-krainoju-bezpeki-iz-rjatuvalnikami.htm
новини, 18 квітня 2019

Діти з Кропивницького району мандрували «Країною безпеки» із рятувальниками


18 квітня дітлахи з дошкільного навчального закладу с. Бережинка Кропивницького району мали змогу у формі гри-змагання дізнатись нові та закріпити в пам’яті вже відомі знання щодо безпеки життєдіяльності у побуті. Фахівці Управління ДСНС в області підготували тематичну програму під назвою «Безпечна мандрівка», яка передбачає цікаві дидактичні та рухливі ігри. Наприклад, завжди викликає інтерес у дітей «чарівна» торбинка, де сховані предмети побутового призначення. Діти дістають предмет і визначають, безпечний він для малечі чи ні. Загадки про вогонь, пожежу, сірник і вогнегасник також допомагають дітям краще усвідомити необхідність завжди дотримуватись правил безпеки. А рухливі ігри та конкурси не дозволяють дітлахам сумувати, навпаки – вони залюбки уявляють себе рятувальниками, рятуючи іграшки із «задимленої» кімнати, одягаючи протигаз на швидкість (звичайно, з допомогою рятувальників)  - повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Сапер групи піротехнічних робіт АРЗСП Управління показав малечі макети вибухонебезпечних предметів, та пояснив, що робити, коли під час прогулянки натрапиш на таку страшну річ.


Крім того, малеча під час прогулянки познайомилась ще з одним дуже важливим «помічником» рятувальників – пожежно-рятувальним автомобілем, про який вони задавали безліч питань та мали змогу оглянути з усіх боків!


У важливості та доцільності таких заходів для дошкільнят можна легко переконатись, подивившись, як горять очі у дітей та як палко вони обіцяють завжди поводитись розважливо.


                        


1163Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: