Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/17/uchni-profesiinogo-budivelnogo-litseju-vzjali-uchast-u-kvesti-organizovanomu-rjatuvalnikami-foto-.htm
новини, 17 квітня 2019

Учні професійного будівельного ліцею взяли участь у квесті, організованому рятувальниками (ФОТО)


Популяризація професії рятувальника серед молоді, розповсюдження важливої інформації про безпеку життєдіяльності, вироблення юнаків та дівчат навичок самопорятунку на надання допомоги іншим під час надзвичайних подій, а головне – формування свідомого ставлення до свого життя, здоров’я – завдання, які ставлять перед собою рятувальники, постійно проводячи навчально-розважальні заходи, повідомляє У ДСНС України у Кіровоградській області.


Фахівці Служби порятунку м. Кропивницького розробили тематичну гру-змагання у формі квесту під назвою «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яка надзвичайно подобається дітям та учнівській молоді різного віку, адже дає їм можливість випробувати власну вправність, винахідливість, швидкість та навіть дотепність. При цьому в ході квесту учасники отримують знання про правила поведінки під час наздвичайних подій, які можуть з ними трапитись у повсякденному житті.


17 квітня мали можливість позмагатись студенти «Центральноукраїнського професійного будівельного ліцею», пройшовши 6 станцій з різними випробуваннями.


Кожна станція передбачає виконання тематичного завдання на тему безпеки життєдіяльності. Наприклад, «Навчальна» – це змагання на вміння одягати протигаз, «Пошукова» – необхідно знайти у приміщенні замасковані макети вибухонебезпечних предметів, «Рятувальна» – необхідно уявити себе в задимленому приміщенні, для чого із зав’язаними очима потрібно знайти якомога більше предметів у кімнаті. А станція «Спритний рятувальник» дає можливість продемонструвати свою спритність та обережність – потрібно пройти задану дистанцію із склянкою, зверху на якій лежить повітряна кулька.


Фахівці Служби порятунку сподіваються, що студенти, які з таким задоволенням беруть участь у навчальних заходах, будуть розумно та розважливо поводитись у повсякденному житті.



         


1347Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: