Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/17/u-gaivoronskomu-raioni-v-dikogo-kabana-vijavili-virus-afrikanskoi-chumi-svinei.htm
новини, 17 квітня 2019

У Гайворонському районі в дикого кабана виявили вірус африканської чуми свиней


13 квітня в лісовому урочищі «Тараново-2» Вільховатського лісництва Гайворонського району Кіровоградської області було знайдено один труп дикого кабана.


Фахівці Держпродспоживслужби в Гайворонському районі здійснили виїзд на місце та провели епізоотичне розслідування. Відібраний біологічний матеріал направили до Черкаської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. За результатами дослідження відібраних проб біоматеріалу встановлено діагноз - африканська чума свиней (АЧС).


З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней 14 квітня 2019 року проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Гайворонській райдержадміністрації. Її рішенням затверджено план дій з ліквідації АЧС та визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та спостереження, а також інші заходи згідно з вимогами чинної інструкції.


Епізоотична ситуація серед поголів’я домашніх свиней в колективних та індивідуальних приватних господарствах навколишніх районів благополучна. Наразі в господарствах уточнюють облік свиней, повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


834Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: