Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/17/kirovogradtsiv-zaklikajut-doluchitisja-do-novih-servisiv-veb-portalu-pfu.htm
новини, 17 квітня 2019

Кіровоградців закликають долучитися до нових сервісів Веб-порталу ПФУ


У вівторок, 17 квітня, у місті Полтава, відбулася прес-конференція про запровадження нових сервісів Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, до якої долучилися журналісти з Кіровоградської, Полтавської та Сумської областей - інформує Надія Ухаліна, "Кіровоград24".


Під час заходу було презентовано нові онлайн-сервіси Пенсійного фонду України.  Зокрема, говорилося про впровадження ряду сервісів на Веб-порталі електронних послуг, орієнтованих на пенсіонерів, застрахованих осіб та страхувальників.


А саме:

-  налаштування послуги безкоштовного СМС-інформування (щодо призначення/перерахунку пенсії; сплати страхових внесків роботодавцем та розміру свого страхового стажу); 

-  отримання довідок, достовірність яких підтверджується QR-кодом (про розмір сплачених внесків (форма ОК-5), витяг із Реєстру застрахованих осіб, довідку про розмір пенсії);

 - інформацію про свій «зароблений» страховий стаж (загальний та у розрізі кожного року), щомісячні відрахування (єдиного соціального внеску) роботодавцем через кабінет страхувальника.


«Ми намагаємося зробити усе можливе, щоб спростити людині кроки у зверненні до Фонду і вирішення питань. Скільки би ми не створювали фізичні точки доступу, проте он-лайн послуги спрощують процедура отримання інформації та вимагають менше часу. Ми йдемо у ногу з часом і намагаємося досягти того, щоби звернення відбувалося по принципу «в один дотик», - зазначив заступник Голови  правління Пенсійного фонду України Владислав Машкін.


Зареєструвавшись на Веб-порталі, користувач має змогу отримувати дані про нараховану заробітну плату, довідки про загальний трудовий та страховий стаж, направити звернення, що належить до компетенції Пенсійного фонду тощо.


Наразі в головному управлінні  Пенсійного фонду України в Кіровоградській області на обліку перебуває 277,6  тис пенсіонерів та 196,1 тис застрахованих осіб.


«Одним з найголовніших завдань Фонду є надання якісних послуг та забезпечення максимальної поінформованості громадян з пенсійних питань. Тому ми намагаємося створити усі необхідні для цього умови. За І квартал 2019 року на Веб-порталі електронних послуг ПФУ зареєструвалися 4532 мешканці області», - розповів Юрій Шарпінський, заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.


Реєстрація на веб-порталі електронних послуг здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, або за логіном і паролем. Електронний цифровий підпис можна отримати в акредитованому центрі сертифікації ключів (АЦСК), перелік яких є на порталі. Логін і пароль видається в будь-якому відділенні Пенсійного фонду при пред'явленні паспорта та ідентифікаційного коду.


Електронний цифровий підпис дає можливість застрахованій особі увійти до персонального кабінету, в якому можна дізнатись про свій «зароблений» страховий стаж (загальний та у розрізі кожного року), інформацію про щомісячні відрахування (єдиного соціального внеску) роботодавцем. 


Використання можливостей Веб-порталу спрощує механізм звернення та отримання необхідної інформації. Тому управління Пенсійного фонду закликає долучатися до використання наданих сервісів.


1456Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: