Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/16/shkoljaram-oleksandriischini-prezentuvali-protses-vihovannja-ta-pidgotovki-medichnogo-pratsivnika-foto-.htm
новини, 16 квітня 2019

Школярам Олександрійщини презентували процес виховання та підготовки медичного працівника (ФОТО)


Днями, у рамках декади профорієнтаційних майстер класів, для учнів Ізмайлівської та Улянівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася презентація навчального закладу–Олександрійського медичного коледжу.

 

Про історію, сьогодення та перспективи розвитку медичного коледжу розповів директор навчального закладу Микола Бойко. Він ознайомив гостей з філософією медичної науки, процесом виховання та підготовки медичного працівника. Зокрема він зазначив, що підготовка спеціалістів у коледжі проводиться відповідно до стандартів вітчизняної медичної освіти та з урахуванням новітніх тенденцій світової практики. Передусім, це нові можливості, які пов'язані з перспективою входження до загальноєвропейського освітнього простору, а саме:


- визнання українських дипломів на міжнародному рівні;


- більша мобільність у Європросторі;


- конкурентоспроможність на європейському і світовому ринках праці.


Відповідальний секретар приймальної комісії Ольга Кранг розповіла про правила прийому до навчального закладу в 2019 році, необхідні документи та вимоги для вступників до коледжу.


Цікавими для учнівської молоді були майстер-класи з надання першої медичної допомоги при нещасних випадках, зокрема ДТП (перелом гомілки стегна, ключиці, травма голови). Проводили майстер-класивикладач хірургії медичного коледжу разом зі студентами ІV курсу фельдшерського відділення. Учасники заходу зазначили, що оволодіння такими навичками є вкрай важливими, аджесвоєчасне надання та правильне проведення першої медичної допомоги не тільки рятує життя постраждалому, але й забезпечує подальше успішне лікування та попереджує розвиток тяжких ускладнень.


Як повідомила Олена Клочко, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості, завершилася зустріч оглядовою екскурсією навчальним корпусом, у якому майбутні абітурієнти мали змогу поспілкуватись з викладачами та студентами навчального закладу. 


                


1420Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: