Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/16/pomichnjanski-likari-pershimi-na-kirovogradschini-viprobuvali-sistemu-elektronnii-retsept-.htm
новини, 16 квітня 2019

Помічнянські лікарі першими на Кіровоградщині випробували систему «електронний рецепт»


З 1 квітня 2019 року замість паперових рецептів лікарі первинної ланки мають можливість  виписуватимуть електронні. Першими на Кіровоградщині цією новацією скористались  у центрі первинної медико-санітарної допомоги Помічнянської ОТГ  - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.


Більше 70 відсотків мешканців Помічнянської ОТГ підписали декларації із лікарями первинної ланки. Саме вони і зможуть у першу чергу скористатись перевагами нової опції «електронний рецепт». Перші спроби випробувати новації лікарямицентру первинної медико-санітарної допомоги Помічнянської ОТГ були невдалі, через помилки технічного плану, коли ж їх виправили електроннийрецепт таки було оформлено.


За словами,  Ігоря Чорнобая, в. о. головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги міста Помічна, особливим досягненням для себе помічнянські лікарі не вважають. Натомість,  суттєву проблему для мешканців малих міст, селищ та містечок вбачають у можливості аптек відпустити електронні рецепти.


«Маленьким аптекам не вигідно займатись електронними рецептами, адже вони повинні платити за приєднання до  системи електронного документообігу близько 40 тисяч гривень за місце» - зазначає Ігор Чорнобай, в. о. головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги м. Помічна.


Як повідомила Валентина Остапчук, консультант з питань комунікації Кіровоградського РВ АМУ, за офіційними даними Національної служби здоров’я України на сьогодні   на території Кіровоградщини вже виписано 12 тисяч 185  електронних рецептів,  з яких 2  593 вже відпущено пацієнтам. 


Нагадаємо, у 2019 році на "Доступні ліки" з бюджету країни виділили один мільярд гривень. Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк  раніше зазначав, що спрощена система повинна стимулювати аптеки приєднуватись до програми.Також у  МОЗ запевняють, що відтепер пацієнт зможе отримувати ліки не лише в аптеках свого містах, а в будь-якій, яка уклала договір з національною службою здоров'я.



801Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: