Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/16/moz-rozrobit-tarifi-na-poslugi-z-dogljadu-za-patsientami-z-vil.htm
новини, 16 квітня 2019

МОЗ розробить тарифи на послуги з догляду за пацієнтами з ВІЛ


Міністерство охорони здоров'я пропонує розраховувати тарифи на послуги з догляду та підтримки пацієнтів, що живуть з ВІЛ, виходячи з витрат людино-годин на одного одержувача таких послуг, передає ukr.lb.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".


Відповідний проект наказу МОЗ розміщено на сайті відомства для громадського обговорення в рамках підготовки переходу від донорського (переважно за рахунок коштів Глобального фонду для боротьби зі СНІД, туберкульозом і малярією) до державного фінансування цих послуг.


Тарифи на послуги з догляду та підтримки людей, які живуть з ВІЛ, будуть розраховані для закладів охорони здоров'я будь-якої організаційно-правової форми.


У тому числі для:

    

комунальних некомерційних підприємств і фізичних осіб-підприємців, які отримали ліцензію на здійснення господарської діяльності з медичної практики та забезпечують медичне обслуговування населення;

    

а також для неурядових організацій, органів місцевого самоврядування, громадських об'єднань, благодійних організацій і суб'єктів підприємницької діяльності.


Тариф також розрахують на послуги з профілактики ВІЛ.


Згідно з пояснювальною запискою до проекту наказу, заходи і програми з догляду та підтримки людей, які живуть з ВІЛ, та профілактики ВІЛ груп підвищеного ризику понад 15 років упроваджуються виключно за кошти міжнародних організацій. Витрати на їх реалізацію - як у цілому, так і на окремі послуги - розраховуються за принципами і тарифами, що відповідають політиці донора.


"При переході від донорського (переважно за рахунок коштів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією) до державного фінансування необхідне законодавче врегулювання підходів до формування цін і визначення тарифів на відповідні послуги, що дозволить забезпечити раціональне планування та цільове використання коштів державного бюджету" , - зазначено в проекті наказу.


Нагадаємо, в березні 2019 року вченим вдруге в історії медицини вдалося домогтися ремісії в пацієнта з ВІЛ-інфекцією. Ремісія трапилася після пересадки кісткового мозку від донора з мутацією, яка блокує взаємодію вірусу з рецептором.


986Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: