Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/15/na-kirovogradschini-bezrobitni-mozhut-zaluchatisja-do-roboti-u-viborchih-komisijah.htm
новини, 15 квітня 2019

На Кіровоградщині безробітні можуть залучатися до роботи у виборчих комісіях


Сьогодні, 15 квітня,офіційно останній день формування дільничних виборчих комісій для виборів Президента України.


Узасобах масової інформації області сьогодні розповсюджена інформація про те, що станом на 12 годину 15 квітня сформовано близько 15% ДВК на Кіровоградщині. Відповідно у всіх п'яти округaхКіровогрaдськоїоблaсті не вистaчaєкaндидaтів у члени ДВК. Так, наприклад, у Кропивницькому сформовано 24 ДВК із 110 необхідних. Загальна кількість нестачі кандидатуру члени ДВК– до 4 тисяч осіб.


Згідно статті 40 Закону України «Про вибори Президента України», пункту 1.6 Порядку оплати праці членів окружних та дільничних виборчихкомісій з виборів Президента України, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 08.04.2014 № 226, та пункту 30 Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2018 № 792, не є підставою для припинення реєстрації безробітного зайнятість особи працею, пов’язаною з організацією підготовки та проведення виборів Президента України.


«Виконання зареєстрованим безробітним повноважень голови, заступника голови, секретаря та члена дільничної виборчої комісії не є підставою для припинення його реєстрації в державній службі зайнятості. Такі особи мають право одночасно отримувати допомогу по безробіттю та кошти, що є оплатою праці їх праці як членів комісії. Детальні консультації з цих питань є можливість отримати в центрах зайнятості або ознайомившись з інформацією, розміщеною на Інтернет-ресурсах державної служби зайнятості. Зокрема, така інформація розміщена у рубриці «Правовий порадник шукача роботи» на сторінці «Кіровоградський обласний центр зайнятості» у соціальній мережі Facebook», –зазначив Богдан Стоян.


1055Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: