Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 квітня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/04/11/vidbulos-taktichne-navchannja-ta-z-jasovano-stan-tsivilnogo-zahistu-svitlovodskogo-raionu-foto-.htm
новини, 11 квітня 2019

Відбулось тактичне навчання та з’ясовано стан цивільного захисту Світловодського району (ФОТО)


10 квітня згідно з робочим планом комісії ДСНС України з Комплексної перевірки виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб проведено відповідне відпрацювання м. Світловодськ та Світловодського району, повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


Зокрема відбулась нарада членів комісії за участю представників Світловодського міськвиконкому та райдержадміністрації згідно з регламентом, перевірено діяльність структурних підрозділів Світловодського міськвиконкому та райдержадміністрації, міської та районної ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. 


Крім того, без попередження о 13:48 було оголошено ввідну щодо виникнення надзвичайної ситуації, а саме: у холі загальноосвітньої школи №3 по вул. Героїв України м. Світловодськ виявлено приблизно 500 мл речовини, за зовнішніми ознаками схожої на ртуть. 


Головна мета практичних навчань – перевірка рівня взаємодії між органами управління та підрозділами ДСНС України з іншими силами цивільного захисту, залученими до проведення навчань, відповідно до взаємоузгоджених планів та організаційно-розпорядчих документів з питань взаємодії.


Після отримання сигналу на місце події направлено 2 одиниці техніки 17 ДПРЧ У ДСНС України у Кіровоградській області.


О 13:50 було оповіщено служби взаємодії, а саме: міськвиконком, міський відділ ГУ НП, екстрена медична допомога, аварійно-диспетчерська служба міста, РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго», ПАТ «Кіровоградгаз», санітарно-епідеміологічна служба, міська прокуратура, Служба Безпеки України м. Світловодськ. 


На місці події були здійснені невідкладні першочергові заходи з евакуації людей, ізоляції забруднених приміщень і територій.


Особовий склад 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Світловодськ, оснащений необхідними засобами індивідуального захисту, демеркуризаторами і відповідним майном, здійснив заходи з демеркуризації ртуті та далі діяв відповідно до Статуту дій у надзвичайних ситуаціях органів управління та підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту.


О 14:06 було оголошено про повну ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації та згодом проведено підсумкову нараду сил цивільного захисту м. Світловодськ та Світловодського району за результатами проведеної перевірки.


               


1183Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: