Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/26/u-dolinskii-bezrobitni-zhinki-navchalis-printsipam-formuvannja-pozitivnoi-samootsinki-foto-.htm
новини, 26 березня 2019

У Долинській безробітні жінки навчались принципам формування позитивної самооцінки (ФОТО)


Нещодавнофахівці Долинської районної філії,спільно із фахівцями Долинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, організували для безробітних жінок  району День інформації.


Змістом цього заходу стало, насамперед, визначення позицій жінки на сучасному ринку праці, надання допомоги в побудові професійних планів, стратегії пошуку роботи, заохочення до легального працевлаштування, підвищення мотивації до праці тощо.У заході узяли участь понад 30 осіб.


У рамках заходу відбулися семінари«Жінка на ринку праці» та «Презентація роботодавця».


Як повідомила Світлана Щербіна, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Долинської районної філії обласного центру зайнятості, до проведення семінару «Жінка на ринку праці» було запрошено психолога Долинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяну Піхотіну. Під час семінару відбулось обговорення гендерної рівності. Незважаючи на те, що Україна приєдналась до низки конвенцій та договорів, які усувають дискримінацію жінки, деякі роботодавці в оголошеннях про наявність вакантної посади підкреслюють бажану стать працівника та вимагають під час співбесід інформацію про сімейні обставини, яку згодом використовують для відмови в роботі. Вимоги щодо віку та зовнішності теж можуть стати перепоною, навіть, якщо жінки повністю відповідають посаді з професійного погляду.  Т. Піхотіна запропонувала жінкам взяти участь у тренінгових вправах, які спрямовані на формування позитивної самооцінки у жінок та активізують  їх зусилля на успішне працевлаштування.


Запрошений на захід підприємець Ірина Чипула розповіла про роботу власного салону краси «КРАСОТА», щиро поділилась історією свого шляху до підприємництва. «Звісно, що підприємець – це людина творча, винахідлива та енергійна. Вся її енергія направлена на отримання конкретних результатів, досягнення мети», – підкреслила пані Ірина.


У рамках Дня інформації працювали консультпункти з юридичних питань, профорієнтації та професійного навчання.


    



1124Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: