Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/26/bilshe-dev-jati-tisjach-deklaratsii-podali-gromadjani-kirovogradschini-z-pochatku-deklaratsiinoi-kampanii.htm
новини, 26 березня 2019

Більше дев’яти тисяч декларацій подали громадяни Кіровоградщини з початку деклараційної кампанії


За два з половиною місяці цьогорічної деклараційної кампанії громадяни Кіровоградської області подали більше 9 тисяч декларацій про майновий стан і доходи, отримані у 2018 році, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області. 


Загальна сума задекларованого платниками податків доходу склала 213 мільйонів гривень. До сплати задекларовано 18 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та 2 мільйони гривень військового збору. 


На даний час 6 мільйонерів задекларували доходи більш як на 15 мільйонів гривень. Про це повідомила заступник начальника ГУ ДФС у Кіровоградській області Тетяна Гавренкова під час інтерв’ю телеканалу «ТТV». 


Посадовець зазначила, що враховуючи сільськогосподарську специфіку області, в загальній сумі поданих декларацій найбільшу частку, складають декларації від громадян, які одноосібно обробляють земельні частки (паї). В цілому по області за даними сільських рад кількість одноосібників становить більше 35 тисяч осіб. За два з половиною місяці поточного року ними подано 7 тисяч декларацій. 


Для зручності в декларуванні громадянами одноосібниками доходів, фахівцями ДФС розроблений графік виїздів на території, на яких надаються консультації і допомога в заповненні декларацій. 


Тетяна Гавренкова також звернула увагу, що відповідно до норм Кодексу про адміністративні правопорушення визначено відповідальність, а саме накладення штрафу громадянам за неподання декларацій про доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, які перевищують 2 гектари.


Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. У 2019 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2018 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року. 


Для подання декларації необхідно звернутись в Центри обслуговування платників податків при державних податкових інспекціях, що є в кожному районному центрі. Саме тут фахівці ДФС нададуть необхідні консультації та допоможуть правильно заповнити декларацію про отримані доходи, - додала посадовець.



1062Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: