Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 26 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/26/3d-zhele-rozpis-imbirnih-prjanikiv-ta-keruvannja-traktorom-v-ustinivtsi-vidbuvsja-proffest-2019-.htm
новини, 26 березня 2019

3D-желе, розпис імбирних пряників та керування трактором: в Устинівці відбувся «ПрофFEST-2019»


В Устинівці, у рамках проведення зонального етапу обласного молодіжного фестивалю «ПрофFEST-2019», у районному Будинку дитячої та юнацької творчостівідбувся ярмарок професій.

 

До проведення профорієнтаційного заходу долучились представники районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, професійно-технічного училища №36 смт Новгородка (філія м. Долинська), Бобринецького професійно-технічного училища № 32 та ін.


Для учнівської молоді відбулася презентація навчальних закладів, під час якої учні ознайомилися з переліком спеціальностей та професіями, за якими здійснюється підготовка фахівців. Серед них: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, водій автотранспортних засобів категорії «С», кухар, кондитер, швачка, касир, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних та ін. 

 

Як повідомила Юлія Соловеєнко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послугУстинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, кращі учні та педагогічні працівникиБобринецького професійно-технічного училища № 32 підготували цікаву і змістовну програму для учнівстарших класів шкіл смт Устинівки та району.Учні училища, колишні випускники шкіл району, презентували своїм землякам професії, за яким вонинавчаютьсяв училищі.


Крім того відбувся концерт учасників художньої самодіяльностіучилища. Дарували свій гарний настрійприсутнім на заході учасники вокального гуртка «Чарівниця», лунали й авторські вірші, присвячені воїнам-захисникам незалежності України.


Найцікавішими були для присутніх кулінарний фуд-арт, майстер-клас з розписуімбирних пряників, виготовленню 3D-желе та ін. 


Від учнів надійшло чимало запитань, пов´язані з умовами вступу та навчання, дозвілля, проживання у гуртожитку, можливостями отримання практичного досвіду та подальшого працевлаштування. 


Під час дискусії та виступів учні проявили креативність, показали навички самопрезентації, потяг до саморозвитку, власну багатогранність та вміння працювати у команді. Під час заходу провідний фахівець з питань зайнятості Юлія Соловеєнко презентувала профорієнтаційну платформу з дистанційного тестування «Моя професія: консультаційна мережа», яка спрямована на допомогу учням безкоштовно пройти он-лайн тестування, отримати кваліфіковану консультацію за результатами тестів та індивідуальні поради.


   



1143Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: