Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/15/dobrovelichkivskii-raion-sered-lideriv-za-rozvitkom-ekonomiki.htm
новини, 15 березня 2019

Добровеличківський район – серед лідерів за розвитком економіки


В облдержадміністрації продовжується цикл співбесід з керівниками територій стосовно підсумків соціально-економічного розвитку за 2018 рік та завдань, визначених на поточний рік, повідомляється на сайті Кіровоградської ОДА. 


Перший заступник голови облдержадміністрації заслухав звіт голови Добровеличківської райдержадміністрації Василя Смаглюка. У обговоренні також взяли участь керівники Добровеличківської селищної ОТГ Ірина Погрібніченко, Помічнянської міської ОТГ Микола Антошик, Піщанобрідської сільської ОТГ Сергій Мар'янов та Тишківської сільської ОТГ Петро Куліш, керівники департаментів та управлінь облдержадміністрації, представники територіальних органів міністерств та відомств України в області.


Звітуючи про виконання завдань та доручень голови облдержадміністрації на 2018 рік Василь Смаглюк повідомив, що програма соціально-економічного розвитку в цілому виконана. Соціальні заходи загальною вартістю 48 мільйонів гривень та інвестиційні проекти вартістю 63 млн. грн. реалізовані. Серед них – реконструкція приміщень шести фермерських господарствах району, запуск лінії з переробки та виготовлення соняшникової олії в двох господарствах, встановлення сонячних панелей потужністю 50 кВТ. Зокрема, в Добровеличківці торік запрацювало нове підприємство ТОВ "Світлодар", що встановило 32 сонячні батареї потужністю 30 кВТ кожна.


Вживалися заходи й щодо реалізації соціальних проектів. Зокрема, відремонтовано приміщення Добровеличківського НВО. Реконструйовано терапевтичне відділення в районної лікарні. Крім цього, в лікарні встановлено автономне водопостачання та систему відеоспостереження. Придбано медичне обладнання на суму 280 тис. грн.


Як зазначив Василь Смаглюк, завдяки підтримці департаменту інфраструктури та промисловості ОДА відремонтовано дороги місцевого значення, що поєднують Олександрівку, Марково і Карбівку. Тепер між цими населеними пунктами є транспортне сполучення, якого раніше не було. Нинішнього – 2019 року ремонтуватимуться 2 дорожні об'єкти з кошторисом 20,4 млн. грн. Перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко доручив керівництву району разом з департаментом інфраструктури ОДА, Службою автомобільних доріг в області опрацювати питання щодо ремонту проблемного автошляху Помічна-Добровеличківка, адже ні минулого року, ні поточного у відповідному відомстві не передбачено коштів на її ремонт.


Як зауважила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Ніна Рахуба, район відноситься до таких, що мають значний потенціал для розвитку. За її словами, за 2018 рік Добровеличківський район в цілому поліпшив свої позиції і загальне рейтингове місце за напрямками: економічна ефективність, інвестиційна діяльність, інфраструктура та природокористування. Стабільна ситуація на ринку праці (4 місце). Виконано завдання щодо підвищення середньомісячної розміру заробітної плати. За результатами четвертого кварталу по обліковому колу підприємств середній розмір зарплати складав 9296 гривень (7759 грн. – по області). За цим показником район займає перше місце по області.


Однак відбулось відставання за рівнем доходів місцевих бюджетів. За інформацією Сергія Шеремета, директора департаменту фінансів ОДА, лише Помічнянська ОТГ помірно сформувала свій бюджет, у решті громад – темп росту бюджету по відношенню до фактичних надходжень минулого року є недостатнім. "Район декларує незабезпеченість бюджетних призначень особливо в системі охорони здоров'я. Ресурс на території є. Його треба правильно розподілити. Центральна районна лікарня – це ваша загальна відповідальність, яку треба розділити і відповідним чином виділити фінансовий ресурс", - зауважив Сергій Шеремет керівнику району та головам ОТГ.



1377Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: