Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 березня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/03/14/u-kropivnitskomu-molodi-pojasnili-jak-realizuvati-svoe-viborche-pravo.htm
новини, 14 березня 2019

У Кропивницькому молоді пояснили, як реалізувати своє виборче право


Студенти вищих навчальних закладів Кіровоградщини дізналися про те, як втілити своє виборче право.


Про основні нюанси виборчої кампанії молодь дізналася під час правопросвітницькогонетворкінгу «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!», ініційованого фахівцями обласного управління юстиції.


На початку зустрічі головний спеціаліст відділу правової роботи та правової освіти Віра Піскун розповіла студентам, як підготуватися до процесу голосування.


«З собою обов'язково слід мати документ, який підтверджує особу. Це може бути паспорт, військовий квиток (якщо йдеться про військовослужбовців) або ж тимчасове посвідчення громадянина України. Далі потрібно отримати бюлетень і поставити свій підпис на контрольному талоні у визначеному місці та в списку виборців. Лише після цього ви зможете заповнити бюлетеньу кабіні для таємного голосування й упустити його у виборчу скриньку», – розповіла вона.


Далі перед присутніми виступив омбудсмен із захисту виборчих прав Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа «Опора» Євген Гурницький, який детальніше зупинився на питанні класифікації можливих порушень: «Серед найпоширеніших варіантів порушень під час голосування є видача бюлетеня особі, яка з’явилася на виборчу дільницю без документа, яка підтверджує громадянство України. Саме тому обов’язково перевірте, чи не забули ви взяти з собою паспорт, щоб уникнути проблем. Окрім цього, слідкуйте, щоб у кабіні для таємного голосування ви знаходилися наодинці, адже наявність там сторонніх осіб є недопустимою. Якщо ж ви стали свідком порушень, обов’язково зверніться до голови виборчої дільниці, офіційних спостерігачів або ж поліцейських».


Варто відзначити, що в рамках реалізації загальнонаціонального правопровітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» команда Мін’юсту на території всієї України дала старт інформаційній кампанії стосовно реалізації виборчого права. При цьому нагадаємо, що 31 березня відбудуться чергові вибори Президента України. Виборчі дільниці працюватимуть з 08:00 до 20:00.


     

1201Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: