Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/21/uchni-gruzkivskogo-nvk-na-odin-den-stali-studentami-koledzhu-harchuvannja-ta-torgivli.htm
новини, 21 лютого 2019

Учні Грузьківського НВК на один день стали «студентами» коледжу харчування та торгівлі


Учні Грузьківського НВК на один день стали «студентами» Кропивницького коледжу харчування та торгівлі. Цей захід пройшов у рамках реалізації в області  профорієнтаційного проекту «Стань студентом на один день», що започаткований фахівцями відділу організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості продовжують - повідомляє відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Кропивницький коледж харчування та торгівлі завжди у центрі подій. Він радо відкрив двері учням Грузьківського НВК. Переступивши поріг навчального закладу, учні побачили чим живуть студенти коледжу, з перших хвилин відчули атмосферу тепла, доброти та затишку. 


Цікаву програму для старшокласників організувала заступник директора з виховної роботи Марина Бедзай: разом з педагогічним колективом, вони створили всі умови для того, щоб учні відчули себе справжніми студентами. Протягом дня зацікавлені школярі не лише познайомилися з історією навчального закладу, дізналися про спеціальності, за якими йде підготовка, про умови вступу та дозвілля студентів,  а й найголовніше – відвідали майстер-класи, лабораторні та практичні заняття. Одним словом, стали активними учасниками навчального процесу. 


Людмила Скриник, голова циклової комісії технології та хімії, показала кухню-лабораторію з дегустаційною залою, розповіла про  особливості навчання, проходження практики студентів  спеціальності «Харчові технології». Вони показали технологію приготування лінивих вареників, омлету та пудингу, а  майбутні студенти не лише дізналися про технологію приготування страв, а й спробували їх на смаки. Було дуже смачно! 


Студенти  коледжу, під керівництвом Ірини Тішкіної, завідувача кабінетом організації обслуговування в закладах ресторанного господарства, провели майстер-клас по складанню серветок. Учні власноруч складали серветки, при цьому розуміючи, що саме цим можна створити гарний настрій не лише собі, але і гостям.


Ставши студентами спеціальності «Облік і оподаткування», вони разом зі студентами коледжу, які навчаються на даній спеціальності, проходили навчальну практику з «Інформатики та комп’ютерної техніки», виконуючи практичні завдання на комп’ютері, які для них підготувала  Чорна Анна, викладач математики і інформатики. За своєчасне та правильне виконання завдань вони отримали сертифікати знавців інформатики та комп’ютерної техніки.


Як працювати з касовим апаратом? Як правильно користуватися електронними вагами? Як гарно оформити подарунок? На ці та інші питання відповіли, а саме головне, показали майбутнім студентам Людмила Рибченко, завідувач кабінетом обладнання підприємств торгівлі та Антоніна Холоденко, майстер виробничого навчання. Учні вчилися працювати на касовому апараті, були в ролі продавців продовольчих товарів,  взяли участь у майстер-класі по оформленню подарунків, який провели студенти спеціальності «Підприємство, торгівля та біржова діяльність».


Лабораторне заняття, яке провела Олена Дорохова, викладач хімії, було для них пізнавальним та корисним. За допомогою лакмусового папірця «студенти» визначали якість мила, а за допомогою крапельки йоду – дізнавалися про  якість молочної продукції, у даному випадку сметани. 


Ось і сплинув час їхнього «студентства». Учням сподобалося бути «студентами» Кропивницького коледжу харчування та торгівлі, це було видно по їхнім очам, по тому, як вони із захопленням слухали розповіді викладачів та  виконували  різноманітні практичні завдання, спілкувалися зі студентами коледжу. 


Сподіваємося, що така тепла зустріч була не останньою. Для когось з них вона стане поштовхом для правильного вибору шляху у своє професійне майбутнє! 

   &ft3

1289Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: