Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/21/pro-dotrimannja-vimog-antikoruptsiinogo-zakonodavstva-govorili-pid-chas-chergovogo-ekonomichnogo-navchannja-u-fiskalnii-sluzhbi.htm
новини, 21 лютого 2019

Про дотримання вимог антикорупційного законодавства говорили під час чергового економічного навчання у фіскальній службі


Наприкінці минулого тижня з керівниками структурних підрозділів Головного управління ДФС в області проведено економічне навчання з питань дотримання вимог антикорупційного законодавства, та забезпечення безпеки працівників обласного фіскального відомства, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


Зокрема, обговорювалось питання дотримання вимог статей 45 та 52 Закону України «Про запобігання корупції» в частині забезпечення фінансового контролю. 


Завідувач сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДФС в області Ангеліна Мусієнко зазначила, що хоча значна частина декларантів подає щорічну декларацію не вперше, проте під час заповнення е-декларацій все ж таки іноді виникають проблемні питання, які потребують обов’язкового та оперативного вирішення.


Також посадовець ознайомила присутніх з вимогами наказу ДФС від 26.06.2015 №459 «Про забезпечення контролю» і листами ГУ ВБ ДФС України щодо вжиття заходів по забезпеченню безпеки працівників ДФС у Кіровоградській області.


Про запобігання корупційним правопорушенням та правопорушенням пов’язаним з корупцією присутніх проінформував головний державний ревізор-інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції Олег Коман.


Вивчені та проаналізовані обмеження щодо можливого використання службових повноважень чи свого становища посадовими особами управління.


Опрацьовано та обговорено питання запобігання одержанню неправомірної вигоди або подарунка та поводження з ними, розглянуто кваліфікаційні характеристики термінів «неправомірна вигода» та «подарунки», наведено приклади у яких випадках подарунок може бути неправомірною вигодою.


Наприкінці заходу присутнім наголошено, що за допущення вчинення корупційних правопорушень та правопорушень пов’язаних з корупцією особа притягується до дисциплінарної, адміністративної, цивільно-правової та кримінальної відповідальності. 


За інформацією підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДФС у Кіровоградській області за січень 2019 року проведено 19 навчань з питань запобігання та протидії корупції.


Надано 15 індивідуальних роз’яснень стосовно питань дотримання вимог фінансового контролю та конфлікту інтересів.


З метою посилення співпраці з громадськістю щодо запобігання та виявлення корупції в Головному управління ДФС у Кіровоградській області діє „гаряча лінія” (тел. 36-69-44).



915Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: