Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/21/do-kropivnitskogo-zavitae-kandidat-na-post-prezidenta-ukraini-anatolii-gritsenko.htm
новини, 21 лютого 2019

До Кропивницького завітає кандидат на пост Президента України Анатолій Гриценко


У п’ятницю, 22 лютого, у Кропивницькому побуває кандидат на пост Президента України від демократичної опозиції, лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, повідомляє прес-служба обласної організації партії "Громадянська позиція".О 18 годині кандидат проведе зустріч із жителями Кропивницького та області в театрі імені М.Кропивницького, а перед цим поспілкується з місцевими журналістами.


Прес-конференція Анатолія Гриценка відбудеться о 13:30 в Прес-клубі Кропивницького (вул.. Євгена Чикаленка, 1-а. кім. 115 (перший поверх БЦ «Єлисаветград»).


Кандидат розповість про основні положення своєї програми «Чесний Президент – служитиме людям!», власне бачення, як подолати корупцію в країні, відновити справедливість, закінчити війну на Донбасі, підвищити зарплати та пенсії та про свою команду. Зокрема, кого запропонує на ключові посади в державі у разі обрання, - зазначається в повідомленні прес-служби.


Нагадаємо, що 11 січня політична партія «Громадянська позиція» на своєму з’їзді в Києві висунула свого лідера кандидатом на пост Президента України. Того ж дня відбувся форум за участі партій «Громадянська позиція», «Громадянський рух «Хвиля», «Громадський рух «Рідна країна», «Європейська партія України», народних депутатів, громадськості та експертного середовища,  під час якого Анатолія Гриценка підтримали як єдиного кандидата на пост Президента від Об’єднаної демократичної опозиції.


Довідково:

До команди кандидата приєдналися такі відомі політики  як лідер «Європейської партії», нардеп кількох скликань, кандидат юридичних наук Микола Катеринчук;  лідер партії «Громадський рух «Рідна країна», народний депутат кількох скликань, науковець, колишній віце-прем'єр із гуманітарних питань та віце-спікер парламенту Микола Томенко; лідер громадянського руху «Хвиля», народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції, співавтор законів та один із ініціаторів створення НАБУ, НАЗК, баз електронних декларацій чиновників та законів про кримінальне переслідування високопосадовців за корупційні зловживання Віктор Чумак; народний депутат України 8-го скликання, член Комітету закордонних справ, громадська активістка, журналістка й правозахисниця Світлана Заліщук та ін. Зокрема, Віктор Чумак очолив передвиборчий штаб Анатолія Гриценка.


Анатолій Гриценко – перший з кандидатів у Президенти, який представив кандидатури на ключові посади в країні у разі його обрання, аби, як він зазначає, «народ не купував кота в мішку».


Так, на посаду голови СБУ він пропонує кандидатуру Віктора Трепака – екс-першого заступника голови СБУ, котрий брав безпосередню участь у затриманні "судді-колядника", колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича, затриманні засудженого за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе Олексія Пукача, розслідував справи "діамантових прокурорів"та передав  до НАБУ документи щодо так званої "чорної бухгалтерії" «Партії регіонів».


На посаді Міністра оборони Анатолій Гриценко бачить магістра державного військового управління, полковника запасу Івана Апаршина, котрий працював директором департаменту воєнної політики та стратегічного планування, Головним військовим інспектором Міноборони та керував оборонним підрозділом Секретаріату Кабміну.


Нещодавно в Харкові Анатолій Гриценко представив свою кандидатуру на голову Нацбанку. Це Олександр Савченко - банкір, доктор економічних наук. У 90-х розробляв основи нової монетарної політики України, був виконавчим директором Європейського банку реконструкції та розвитку. У 2005 році на посаді заступника голови НБУ контролював діяльність Департаменту валютного контролю та ліцензування та співпрацю з МВФ та Світовим банком. У вересні 2009 року працював заступником міністра фінансів, а в березні 2010 року подав у відставку та очолив Міжнародний інститут бізнесу.


1109Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: