Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/20/minulogo-roku-za-porushennja-sanitarnogo-zakonodavstva-nadano-pripisi-kerivnikam-75-vidsotkiv-planovo-perevirenih-ob-ektiv.htm
новини, 20 лютого 2019

Минулого року за порушення санітарного законодавства надано приписи керівникам 75 відсотків планово перевірених об’єктів


Про це на засіданні колегії Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за підсумками діяльності в 2018 році повідомила начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олена Черненко, інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.


У звітному періоді було зареєстровано 5 спалахів гострої кишкової інфекції: 4 - ротавірусної інфекції в дошкільних навчальних закладах, 1 - сальмонельозу. Географія спалахів: 3 - в м. Кропивницькому та по одному - в місті Бобринець і Знам’янському районі. Постраждало 62 особи, з них 55 дітей віком до 18 років, у той час як у 2017 році було зафіксовано 2 спалахи в дитячих садках, обидва спричинені ротавірусною інфекцією, в яких постраждало 12 осіб, із них 11 дітей.


У 2018 році зареєстровано 9 випадків отруєння дикорослими грибами, постраждало 13 осіб, двоє з яких померли. Для порівняння: в 2017 році зафіксовано 6 випадків з 10 потерпілими, летальних випадків не було.


Також зареєстровано 3 випадки захворювання на ботулізм, потерпіло 4 особи, одна з яких померла. Причинами захворювання стали домашні консерви та в’ялена риба зі стихійного місця торгівлі. У 2017 році випадків захворювання було зареєстровано 6, потерпілих – 7, один з яких помер.


З метою недопущення погіршення санітарно-епідемічної ситуації в області протягом 2018 року фахівці управлінь/відділів з питань санітарного нагляду взяли участь у комісійних обстеженнях об’єктів водопостачання, дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, закладів оздоровлення та відпочинку, лікувально-профілактичних закладів та об’єктів поводження з твердими побутовими відходами. Всього комісійно обстежено 3079 об’єктів, на 1804 (58,6%) з них виявлено порушення вимог санітарного законодавства.


Протягом звітного періоду під час проведення 180 планових перевірок виявлено порушення на 136 об’єктах та надано приписи, з яких на кінець 2018 року виконано 72%. В ході 265 позапланових перевірок порушення виявлено на 84 об’єктах, надано пропозиції щодо усунення порушень. Найбільше порушень виявлялося на об’єктах водопостачання та сміттєзвалищах.


Також спеціалістами здійснено санітарно-епідеміологічний контроль 442 вантажів у режимі «єдиного вікна» в зоні митного поста; надано 4376 адміністративних послуг у сфері санітарного законодавства, із них 359 - з видачею дозвільних документів; розглянуто 266 звернень від громадян.


О. Черненко звернула увагу на необхідність підвищення ефективності і якості заходів контролю, у т.ч. розгляду звернень громадян.



1187Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: