Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/18/u-gaivoroni-pereselenets-stav-spivrobitnikom-raionnoi-likarni.htm
новини, 18 лютого 2019

У Гайвороні переселенець став співробітником районної лікарні


Для дорослої людини переїзд в іншу місцевість – завжди обдумане і зважене рішення: спочатку підбирається житло, робота, актуалізуються особисті контакти в місці переїзду, а лише потім збираються речі і купуються квитки. Але трапляються випадки, коли на роздуми і підготовку немає часу, коли на кону стоїть власне життя і безпека чи безпека твоїх дітей. Тоді дорога лежить в невідомість.


Саме з такою невідомістю стикаються наші громадяни, змушені переїхати з непідконтрольної Україні території. Людина приїздить в невідомий населений пункт, без друзів, без родичів, які здатні допомогти і підтримати. 


Як повідомила Л. Делінгевич, директор Гайворонської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, однією з проблем, які гостро постають перед внутрішньо переміщеними особами є проблема пошуку роботи, адже немалу роль в сприянні працевлаштуванню відіграють особисті контакти. Та й роботодавці на «чужаків» іноді поглядають скоса.Залишається сподіватись на допомогу Державної служби зайнятості.


Саме з надією на успішне працевлаштування звернувся у травні минулого року до Гайворонської районної філії Кіровоградського ОЦЗ Сергій Пікін. «За професією я електрослюсар підземний. Проте, у рідному Донецьку довелось працювати водієм автотранспортних засобів, експедитором,водієм навантажувача, електромонтером з обслуговування розподільчих мереж, – розповів Сергій. – Тож можу сказати, що роботи я не боюся і з задоволенням оволодіваю новими знаннями».


Активна позиція на ринку праці  майже одразу принесла результат: вже за місяць, 25 червня 2018 року, пан Сергій отримав  роботу –став електромонтером з експлуатації розподільчих мереж у ПРАТ «Кіровоградобленерго». 


У грудні 2018 року Сергій Петрович знову переступив поріг Служби зайнятості: після майже піврічної трудової діяльності, він знову залишився без роботи. Не втрачаючи почуття гумору, не зациклюючись на причинах звільнення, чоловік знову поривався зайняти  своє місце у лавах працюючих. І, як кажуть, робота існує для тих, хто її шукає – не пройшло й місяця, як С. Пікін з задоволенням прийняв з рук кар’єрного радника направлення на роботу і направився на попередньо узгоджену з роботодавцем співбесіду. І знову успіх–комунальний заклад «Гайворонська центральна районна лікарня» відчинила свої двері для нового співробітника, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування. 


Тож бажаємо Сергію Петровичу успіхів у роботі, а усім іншим переселенцям – знайти своє місце на ринку праці.



884Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: