Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/15/u-blagovischensku-vidbulos-obgovorennja-zainjatosti-silskogo-naselennja-na-viborah-prezidenta.htm
новини, 15 лютого 2019

У Благовіщенську відбулось обговорення зайнятості сільського населення на виборах Президента


Днями, у Благовіщенській районній філії  Кіровоградського обласного  центру зайнятості, за участі секретарів міської та сільських рад,  відбулося засідання круглого столу.


Захід розпочав директор філії Ігор Видойний, який проінформував присутніх про послуги, які надає служба зайнятості роботодавцям та незайнятому населенню та повідомив, що служба зайнятості всіляко сприяє зайнятості сільського населення, а роботодавцям у доборі необхідних працівників - повідомляє Світлана Крива, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Благовіщенської районної філії  Кіровоградського обласного  центру зайнятості.


Найбільш доступним шляхом тимчасового вирішення проблеми безробіття  сільського населення є залучення шукачів роботи до громадських робіт. Учасники громадських робіт, відчуваючи свою корисність, отримують стимул для більш активного пошуку роботи. І хоча ці роботи мають тимчасовий характер, тим не менше, здатні допомогти безробітному, оскільки дають можливість встановити нові соціальні контакти, завдяки яким він може знайти постійну роботу. Загалом, упродовж минулого року до робіт з благоустрою залучено 11 безробітних громадян Благовіщенщини.


«Вирішення проблеми безробіття сільського населення, можливе лише налагодженому ефективному соціальному партнерстві влади, роботодавців, служби зайнятості», – зазначив І. Видойний.


У своєму виступі провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Світлана Крива акцентувала увагу на тому, що для органів місцевого самоврядування громадські роботи несуть суспільно корисну спрямованість, відповідають потребам певної адміністративно-територіальної громади та сприяють її соціальному розвитку.


Учасники засідання обговорили нормативні документи, які регулюють організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру, види громадських робіт, а також можливості місцевих бюджетів щодо виділення коштів на проведення цих робіт у 2019 році.


Також С. Крива відмітила, що з початку року до проведення громадських робіт активно долучились Розношенська та Кам’янобрідська сільські ради. Про переваги залучення безробітних до цих робіт говорили секретарі  Благовіщенської міської, Великотроянівської, Сабатинівської сільських рад.


Крім того, було обговорено питання щодо залучення безробітних громадян до виборів Президента України. «Відповідно до частини 6-ої статті 40 Закону України «Про вибори Президента України» робота, пов’язана з організацією підготовки і проведення виборів Президента України, осіб, визнаних в установленому законом порядку безробітними, у складі окружних, дільничних виборчих комісій чи як спеціалістів, експертів та технічних працівників, не є підставою для зняття цих осіб з обліку в державній службі зайнятості як таких, що шукають роботу, або для припинення виплати їм допомоги по безробіттю», – повідомив І. Видойний.


Наприкінці завершення засідання учасники обговорили спільні дії у напрямку забезпечення зайнятості селян та подальшої плідної співпраці служби зайнятості у напрямку реалізації державної політики зайнятості.




867Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: