Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/15/pravoohorontsi-kirovogradschini-obgovorili-mehanizm-zabezpechennja-zakonnosti-ta-prozorosti-viborchogo-protsesu.htm
новини, 15 лютого 2019

Правоохоронці Кіровоградщини обговорили механізм забезпечення законності та прозорості виборчого процесу



Про це йшлося на координаційній нараді за участі радника міністра внутрішніх справ України Володимира Філенка, керівництва обласних управлінь Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Національної гвардії України, патрульної поліції, представників обласного осередку Громадянської мережі ОПОРА, а також керівників територіальних підрозділів поліції області у відеоселекторному режимі - повідомляє cектор комунікації поліції Кіровоградської області.


«Забезпечення законності та прозорості виборчого процесу є важливим завданням для всієї країни. Чимала відповідальність у його реалізації покладена на правоохоронну систему. Тому ми маємо докласти максимум зусиль для здійснення необхідних організаційних та практичних заходів, спрямованих на беззаперечне дотримання закону  у передвиборчий період та у день виборів», – зазначив Володимир Філенко, звертаючись до присутніх.


Керівник поліції Кіровоградщини запевнив, що на території області правоохоронці забезпечують реагування на всі повідомлення про події, пов’язані з виборчим процесом, та розповів про результати цієї роботи.


«Від початку передвиборчої кампанії до органів поліції області надійшло 57 таких повідомлень, за 17 із яких нині триває перевірка, за 12 – не встановлено складу адміністративного правопорушення. Ще за 27 фактами складено 32 адміністративні протоколи та направлено до судів для прийняття рішень.


За одним фактом у даний час проводиться розслідування за ст. 160 (підкуп виборця) Кримінального кодексу України», - зазначив Роман Козьяков.


Заступник керівника відомства Олексій Ніколаєв озвучив основні завдання поліцейських під час виборчого процесу, напрямки взаємодії з іншими правоохоронними та силовими структурами, органами місцевого самоврядування щодо забезпечення правопорядку, безпеки громадян та реалізації ними свого виборчого права.


«На базі ситуаційного центру поліції області працює робоча група у складі представників підрозділів превентивної діяльності, патрульної поліції, оперативних служб, яка координує вжиття заходів реагування на місцях на всі повідомлення, пов’язані з виборчим процесом», - наголосив Олексій Ніколаєв.  


Під час наради йшлося також про співпрацю з громадськістю з питань недопущення порушень виборчого законодавства.


- Ми зацікавлені в ефективній взаємодії з поліцейськими щодо попередження та виявлення будь-яких порушень у виборчій сфері, – зауважила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами  в Кіровоградській області Зоя Лебідь.


Наприкінці заходу його учасники надали пропозиції щодо подальших спільних дій та вжиття заходів у напрямку реагування на можливі порушення, пов’язані з виборчим процесом.


      

688Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: