Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/14/do-sudu-napravleno-dva-kriminalni-provadzhennja-za-uhilennja-vid-splati-podatkiv.htm
новини, 14 лютого 2019

До суду направлено два кримінальні провадження за ухилення від сплати податків


Фіктивні суб’єкти господарювання використовуються у різних схемах ухилення від сплати податків та відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


Підрозділами податкової міліції ГУ ДФС у Кіровоградській області у січні-лютому ц.р., за результатами роботи з протидії вказаному негативному фактору, до бази фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності внесено 5 суб’єктів.


За результатами документальних перевірок СГД-вигодонабувачів, які скористалися послугами фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності додатково донараховано податків 423,7 тис грн., з яких  238,9 тис грн. стягнуто.


За зібраними матеріалами до єдиного реєстру досудових рішень внесено 2 кримінальні провадження за ч.1 ст. 205 КК України «Фіктивне підприємництво, тобто створення або придбання суб’єктів підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності щодо яких є заборона». 


До суду направлено 2 кримінальні провадження за ч.1 ст. 205-1 КК України «Підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб – підприємців». Двом особам оголошено підозру у скоєнні вказаних злочинів. Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді  обмеження волі на строк до двох років.



856Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: