Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 лютого 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/02/13/rada-ekspertiv-vidnovljue-prava-kropivnichan.htm
новини, 13 лютого 2019

Рада Експертів відновлює права кропивничан


Коаліція громадських організацій «Рада Експертів», спільно з Громадською радою при виконкомі, домоглася розгляду питання про повернення виступів громадян на початок сесії та закликає депутатів міської ради міста Кропивницького підтримати дані зміни до Регламенту міської ради.


Нагадаємо, депутати міської ради м. Кропивницький на засідання сесії 19.12.18 ухвалили зміни до Регламенту роботи міської ради міста Кропивницького сьомого скликання. Відповідно до них – виступи представників громадськості, які зареєструвалися на сесії, заслуховуватимуть наприкінці  засідання в розділі «Різне». Також передбачено, що головуючий може надати слово представнику громадськості безпосередньо перед розглядом питання,  у разі підтримки такого прохання 1/3 від складу депутатського корпусу.


Такі зміни коаліція «Рада Експертів» - засудила, адже це найперше нівелює право громадян бути почутими, наприкінці сесії  виступ громадян втрачає сенс, а право головуючого надати слово представнику громадськості безпосередньо перед розглядом питання, за умови підтримки 1/3 депутатського корпусу, -  може перетворитися на інструмент недопущення «незручних»  громадських активістів.


Тому коаліція «Рада Експертів» рекомендувала  депутатам міської ради м. Кропивницький скасувати зміни до Регламенту в частині перенесення виступів громадян на кінець засідання сесії, надавати слово громадянам, які зареєструвалися на сесії,  перед розглядом питання без процедури голосування та підтримки 1/3 депутатського корпусу.  У той же час коаліція «Рада Експертів» погоджувалась, що виступи громадян треба регламентувати до трьох хвилин.


Дані пропозиції були враховані в проекті № 2685 Рішення «Про внесення змін та доповнень до Регламенту Міської ради міста Кропивницького сьомого скликання», який розроблено  експертами ГО "Асоціація Політичних Наук", Громадської ради при виконавчому комітеті Міської ради міста Кропивницького та коаліції громадських організацій "Рада Експертів".


Цей проект оприлюднено на сайті міськради, ознайомитись з ним можна тут


Дмитро Сінченко, співголова правління коаліції громадських організацій «Рада Експертів», голова ГО «Асоціація Політичних Наук»: "Це приклад успішної співпраці громадських активістів, експертів та влади. Ми не погодились зі звуженням своїх прав, об'єднались, провели результативну кампанію і досягнули компромісу із міською радою. Попереду - розгляд проекту рішення депутатськими комісіями, проте я впевнений - ми досягнемо перемоги, тобто позитивного рішення міськради".


Проект рішення «Про внесення змін та доповнень до Регламенту Міської ради міста Кропивницького сьомого скликання» мають розглядати на наступній сесії. У п’ятницю (15.02.19) його розгляне перша депутатська комісія.


1148Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: